60 yıllık dostlar Ege’de tekrar buluştu

Her 10 yılda bir yapılan toplantı ilk kez ziraat kökenli bir rektör döneminde gerçekleşti

 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1967 mezunları, her 10 yılda bir gerçekleştirdikleri geleneksel buluşmalarının 60’ıncı yılında, ilk kez Ziraat Fakültesi kökenli bir rektör döneminde bir araya geldi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel’in de katıldığı 1962-1967 dönemi öğrencilerinin 60’ıncı yıl buluşma etkinliği, hem keyifli hem de duygu dolu anlara sahne oldu.

 

Kendisinin yetişmesine büyük katkı sağlayan hocaları ile bir araya gelmenin gururunu yaşadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ege Üniversiteli olma ayrıcalığını 60 yıl önce olduğu gibi bugün de yaşayan ve yaşatan Ziraat Fakültemizin 1967 mezunlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. Manevi boyutu çok yüksek bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. İlk kurulan iki fakültemizden birisi de Ziraat Fakültemiz. Üniversitemizin ruhu burada doğmuş. Ben de bu fakültenin bir mezunuyum. Gerek Ediz Ulusoy hocamızın, gerek Süer Yüce hocamızın ve burada bulunan diğer tüm hocalarımızın bizlerin üzerinde emeği çok. Ziraat kökenli bir rektör olarak 40 yılın ardından bu ruhun tekrar canlanmasından ötürü mutluluk duyuyorum. Bizleri yetiştiren, bugün burada olmamıza vesile olan 60 yıllık başarı hikâyesini yazan hocalarımız olmasaydı bizler de bugün üniversitemize kazandırdığımız tüm katkıları sunamazdık. Hocalarımızın tümüne sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik hayatı diliyorum. Üniversitemizin kapıları her zaman kendilerine açık. ‘İyi ki Egeliyiz’ diyen nesiller yetiştiren köklü geçmişimizle gurur duyuyor, geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.

 

Etkinlikte konuşan Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ediz Ulusoy, “Dostluğumuzun 60’ıncı yılını kutlamak için buradayız. Bizim için burada Rektörümüz ve Dekanımızla buluşmak bir onurdur. 60 yıl emek veren insanların burada olması kurumsal kimlik açısından üniversitemiz için de bir gurur kaynağı. Her 10 yılda bir burada bir araya geliyoruz. 30’dan fazla arkadaşımızı maalesef kaybettik. Burada bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

 

Günün anısına Rektör Prof. Dr. Budak’a bir plaket takdim eden Prof. Dr. Süer Yüce, “60 yıl önce buradan birleşen ve dostluk kuran bir grubuz. 60 yıl sonra yine Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi çatısı altında bir araya geldik. Tekrar buluşma sevincimize Rektörümüzün ve Dekanımızın katılmasına çok mutlu olduk” dedi.

 

Dekan Prof. Dr. Banu Yücel’e plaket sunan Prof. Dr. Ercan Kızılay ise, “Banu hocamız, Ziraat Fakültesi tarihindeki ilk ve tek kadın dekanımız. Kendisini kutluyorum. Kendisinin, Cumhuriyetin ilkeleri doğrultusunda, araştırmaların bağımsız bir şekilde yürütülmesini sağlayacağına inancım tam. Eski öğrencim, yeni meslektaşımın başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Etkinlik sonunda EÜ Ziraat Fakültesi 1967 mezunları, Rektör Prof. Dr. Budak ve Dekan Prof. Dr. Yücel ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni