Cisco’dan 2025’e kadar 25 milyon kişiye dijital eğitim

Bilgi ve iletişim teknolojisi alanında beceri kazandırarak iş fırsatlarına ulaştıran, dünyanın en uzun soluklu eğitim programlarından Cisco Networking Academy, 25’inci yaşını kutluyor. Geride kalan çeyrek asırda 17.5 milyonun üzerinde kişi Networking Academy’de eğitim aldı. 2025’e kadar 97 milyonu aşkın yeni iş ortaya çıkacağından hareketle Cisco da gelecek 10 yıl içinde Networking Academy aracılığıyla 25 milyon kişiye eğitim verme hedefini açıkladı

 

Cisco, Cisco Networking Academy (NetAcad) aracılığıyla önümüzdeki 10 yıl içinde dünya çapında 25 milyon kişiye dijital beceri eğitimi vermeyi hedeflediğini açıkladı. 

 

Teknoloji ve otomasyondaki gelişmelerle birlikte 2025 yılına kadar 97 milyon yeni işin ortaya çıkması bekleniyor. Cisco da NetAcad aracılığıyla geleceğin iş gücünü eğitim ve kariyer fırsatlarıyla destekleyerek dünya çapında milyonlarca kişinin bu istihdam alanlarına erişmesine yardımcı olmaya devam edecek. 

 

Geçen 25 yılda 17.5 milyondan fazla öğrenci

1997’de kurulan Cisco Networking Academy, 25. yıldönümünü kutluyor. Bilgi ve iletişim teknolojileri (BT) alanında beceri kazandırarak iş fırsatlarına ulaştıran, dünyanın en uzun soluklu programlarından NetAcad, 190 ülkede eğitmenleri desteklemek ve öğrencilerin katılımını sağlamak için yüksek kaliteli BT kursları, öğrenme simülatörleri ve uygulamalı öğrenme fırsatları sunuyor. Bugüne dek dünya çapında 17.5 milyonun üzerinde öğrenci dijital beceriler kazanmak için Cisco Networking Academy eğitimlerine katıldı. Eğitim sonunda Cisco sertifikasına hak kazanan öğrencilerin 95'i de elde ettikleri iş veya eğitim fırsatlarını Cisco Networking Academy'ye bağladı. 

 

Türkiye’de 150 bine yakın kişiye eğitim verildi

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da Cisco Networking Academy'nin Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı: “NetAcad’in 1999’da Türkiye'de faaliyete geçmesinden bu yana, 27'si kadın olmak üzere 148.000'den fazla öğrenciye eğitim verildi ve beceri kazandırıldı. Cisco Networking Academy'nin Türkiye'deki başarılarından gurur duyuyoruz. Akademilerin ve eğitmenlerin desteği olmadan bu başarı mümkün olamazdı. Ülke genelinde kamu kuruluşları, akademik kurumlar ve kâr amacı gütmeyen girişimlerdeki ortaklarımızla birlikte, hayatlarını değiştirecek eğitim imkânlarına erişmekte güçlük çeken, yetersiz hizmet alan ve yeterince temsil edilmeyen  kesimlere ulaşmaya çalışıyoruz.”

 

Sadece 2022 mali yılında, 33.600'den fazla öğrenci Türkiye'deki Cisco Networking Academy'ye kaydoldu. Bu öğrenciler, ülkedeki 144 akademide görev yapan 250'den fazla eğitmen tarafından desteklendi. 

 

Cisco Networking Academy, Cisco'nun herkes için kapsayıcı bir geleceği güçlendirme amacını hayata geçiriyor. Son teknoloji platformu aracılığıyla sunulan yüksek kaliteli BT kursları, simülatörler ve uygulamalı öğrenme laboratuvarları sayesinde öğrenciler, onları gelecekteki eğitim ve kariyer fırsatları ile buluşturacak becerileri kazanma şansını yakalıyor. 

 

Yeni programlar ve ortaklıklar 

Cisco Networking Academy, yeni eğitim-öğretim fırsatlarını tanıtmaya ve büyümeye devam ederken, gerekli dijital becerileri ve kapsayıcı bir geleceği inşa etmek için de yeni programlar ve ortaklıklardan yararlanacak. Bunlardan bazıları şöyle: 

 

  • Sektör uzmanları tarafından tasarlanan kendi kendine öğrenme kursları, interaktif araçlar ve kariyer kaynakları da dahil, son teknolojili öğrenme deneyimleri sunan ücretsiz, mobil öncelikli bir program olan Skills for All’un başlatılması. 
  • Öğrencilere, hızla büyüyen güvenlik endüstrisi sektöründe giriş seviyesi iş olanakları sağlamak üzere, tamamlandığında giriş seviyesi bir sertifika sunan yeni bir siber güvenlik öğrenme yolu. 
  • Cisco'nun Temmuz 2022'deki Ulusal Siber İşgücü ve Eğitim Zirvesi'nde önümüzdeki 3 yıl içinde ABD'de 200.000 öğrenciye daha eğitim verme taahhüdü gibi, kamu ile iş birliklerine devam edilmesi; ayrıca dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere daha fazla kurs ve fırsat sunmak için kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve akademik kurumlarla ortaklıklar kurulması.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni