EGESEM eğitim yelpazesini genişletiyor

Ege Üniversitesinin 67 yıllık bilgi birikimini toplumun her kesimiyle buluşturan Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), yeni dönemde de geniş eğitim yelpazesiyle hem kamu kuruluşlarına, hem özel sektöre hem de vatandaşlara yönelik sertifikalı kurslar ve eğitimler düzenlemeye devam edecek. Eğitim çeşitliğini her geçen gün artıran merkez, bu yıl da Ege Üniversitesinin toplumla buluşmasının en sık yaşandığı birimlerden olacak.

 

“Yaşam Boyu Eğitim” mottosuyla çalışmalarını yürüttüklerini belirten Merkez Müdürü Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın belirlediği topluma hizmet misyonu doğrultusunda merkez olarak her kesime yönelik eğitimlerimize devam ediyoruz. Merkezimiz bünyesinde geçtiğimiz yıl 22 bin kişiye çeşitli eğitimler sonucunda sertifika verdik. Ege Üniversitesi markasını toplumla buluşturduk. Yeni dönemde de çoğunluğunu üniversitemiz akademisyenlerinin oluşturduğu eğitmen kadromuzla yüklendiğimiz misyon doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kendi yüksek potansiyelimizi bölgemize ve çevremize aktarabilmek adına kendi kaynaklarımızı kullanarak eğitimlerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Bireysel ve toplumsal kalkınmaya hizmet veren merkezimizin eğitimlerinde toplumsal farkındalık yaratmaya ve dezavantajlı gruplara yönelik eğitimlere öncelik veriyoruz” diye konuştu.

 

Her alana yönelik sertifikalı eğitimler

EGESEM bünyesinde düzenlenen eğitimler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Dedeoğlu, “Çok geniş bir eğitim yelpazemiz var. Gerek mesleki gerekse kişisel gelişime yönelik kurslarımız mevcut. Sualtı, el sanatları, müzik, tarım, hayvancılık, tekstil, fotoğrafçılık, yabancı dil, dijital medya, dişçilik, finans ve bunun gibi daha pek çok alanda eğitimler veriyor, bu eğitimler sonucunda da katılımcıyı sertifikalandırıyoruz. Bununla birlik sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyoruz. Ülkemizde geçici olarak ikamet eden göçmenlerin adaptasyon süreçleriyle ilgili İl Göç İdaresi ile ortak yürüttüğümüz projemiz var. Ayrıca AFAD ile toplumda doğal afetlere yönelik farkındalık yaratacak etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kamu kurumları ve özel kurumlardaki personele yönelik eğitimlerimiz de oluyor” dedi.

 

“Önceliğimiz, öğrencilerimiz”

Yeni dönemde de hem eğitim hem de sertifika sayılarını artırmayı planladıklarını belirten Doç. Dr. Dedeoğlu, “Merkezimizde yeni projelerin yanı sıra üniversitemiz öğrencilerinin ek gelişim karnelerine hizmet edecek şekilde sertifika oluşturmaya çalışıyoruz. Topluma hizmet misyonumuzun yanında eğitimlerimizde öğrencilerimizi önceliyoruz. Paydaş anketlerimizden gelen geribildirimleri de gözeterek eğitimlerimizi zenginleştiriyoruz. Eğitimcilerimiz, kendilerinin oluşturduğu projeler çerçevesinde hem kendi öğrencilerine hem de dış piyasaya yönelik ücretsiz eğitimler verebiliyorlar. Fakat ağırlıklı olarak önceliğimiz, öğrencilerimiz” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni