İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Oyun Tabanlı Matematik Öğretimi’ Çalıştayı Düzenledi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığının “Her Yerde Matematik” sloganı ile başlattığı Matematik Seferberliği kapsamında bir çalıştay düzenledi. Temel Eğitim Bölümü tarafından planlanan ve Cumhuriyet Eğitim Müzesinde gerçekleştirilen Matematik Çalıştayına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve öğretmenler katıldı.

 

“Oyun Tabanlı Matematik Öğretimi” konulu çalıştayda, Matematik öğrenimini günlük yaşam becerileri ile uyarlayarak kolaylaştırmak ve oyunlar ile ilişkilendirerek eğlenceli hale getirmek amaçlanıyor. Böylece öğretmenlerin; erken yaştan itibaren matematik dersine karşı olumlu tutum geliştirmesi, Matematik öğretimini kolaylaştırması, 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmesi, Matematik alan becerilerini oyunlar ile ilişkilendirmesi ve eğitimde fırsat eşitliği kapsamında kolay ulaşılabilir ve uygulanabilir kutu oyunları üretmesi hedefleniyor.

 

Çalıştayda, okullarda ‘Matematik Koridoru’ oluşturma, İzmir’de ‘Matematik Müzesi ve Matematik Köyü’ kurma, ‘Oyun Geliştirme’ başlıkları ele alındı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; çalıştayda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bütün öğretmenlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu seferberlik kapsamında bu çalışmanın çok önemli olduğunu belirten Yentür, İzmir’in bu konuda bir alt yapısı olduğunu ifade etti. Yentür, sürecin geliştirilebilir olduğunu, bu tür çalışmalarla motivasyonun arttığını ve başarılı çalışmalar yapılabildiğini vurguladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni