Konservatuvar yetenek sınavları yapıldı

5 ila 55 yaş arasındaki 1.531 kişi, Büyükşehir Belediye Konservatuvarının öğrencisi olabilmek için yetenek sınavlarında ter döktü

 

Kentin tartışmasız en önemli sanat eğitim kurumu olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarının 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi yetenek sınavları hafta sonunda gerçekleştirildi. 7 bölüm ve 29 sanat dalında yapılan sınavlara 5 ila 55 yaş arasında 1.531 kişi katıldı. Sınav sonuçları 7 Eylül Çarşamba günü www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden açıklanacak.

 

4 SANAT MERKEZİNDE EŞ ZAMANLI YAPILDI

Yetenek sınavları Büyükşehir Belediye Konservatuvarının dört ayrı merkezinde ve eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar branşlarının sınavları Anıt Park içindeki Sanat Atölyesi’nde, bale bölümünün sınavları SDKM’de, geleneksel sanatların sınavları Seka Kültür Alanı içindeki Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi’nde, müzik branşının sınavları ise Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde yapıldı.

 

SINAVLARA 5-55 YAŞ ARASINDA 1.531 KİŞİ KATILDI

7 bölüm ve 29 sanat dalında yapılan yetenek sınavlarına 5 ila 55 yaş arasında 1.531 kişi katıldı. Adaylar erken saatlerde itibaren sınavların gerçekleştirileceği sanat merkezlerine geldi. Sınav giriş belgelerini yetkililere gösteren adaylar daha sonra seçtikleri sanat branşının sınavına girdi. Müzik branşı sınavlarında adayların müzik duyum yetenekleri üzerinde durulurken, bale branşında fiziksel uygunluk, esneklik, hareket algısı ve müzikal duruşa bakıldı. Güzel sanatlar bölümlerinin sınavlarında, verilen kompozisyonun kağıt üzerine kara kalem ile aktarımı istenirken, geleneksel sanatlar sınavında ise bir ya da üç parçadan oluşan objelerin kağıt üzerine kara kalem aktarımına bakıldı.

 

KOMİSYONLARDA UZMAN AKADEMİSYENLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav komisyonlarına büyük önem verdi. Yetenek sınavları için 10 komisyon oluşturuldu. Sınav komisyonlarında Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmenlerinin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan ve alanlarında uzman akademisyenler görev aldı.

 

7 EYLÜL’DE İLAN EDİLECEK

Yetenek Sınavı’nın sonuçları 7 Eylül Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi web sayfası www.kocaeli.bel.tr adresinden ilan edilecek. Konservatuvarın yeni eğitim dönemi kayıtları ise 7-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kayıt yaptırmayan öğrencilerin hakları yedek öğrencilere geçecek. Konservatuvarda 2022-2023 eğitim öğretim dönemi 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni