Özel öğrencilere atla terapi

Çağdaş Önem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri düzenledikleri sosyal etkinlik kapsamında önce doğa yürüyüşü yaptı daha sonra tedavilerine destek amacıyla, atla terapi aldı.
 
 
Gaziemir'de özel gereksinimli çocuklara hizmet veren Çağdaş Önem Özel Eğitim kurumu öğrencileri, Balçova'daki Yaşam Park'ta psiko-sosyal gelişimlerinin, fiziksel fonksiyonlarının güçlendirilmesi hedeflenen bir etkinliğe katıldı.
 
 
ÖZEL ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZEL ETKİNLİK!
 
Ata binmenin hayvan sevgisi ve sosyalleşmenin yanı sıra bacak ve kol kas gelişmeleriyle ilgili olumlu katkı sağladığını söyleyen Çağdaş Önem Özel Eğitim kurumu müdürü psikolog Zehra Durak, "Eğitim kurumumuzda öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerimiz için faydalı aktivitelere imza atıyoruz. Önce doğa yürüyüşü yapan sonrasında ata binen öğrencilerimiz unutulmaz bir gün yaşadı. Fiziksel, zihinsel veya duygusal problemi olan öğrencilerimizin tedavilerine destek amacıyla, atla terapi hizmeti aldık. Atla terapinin çocuklara psikolojik olarak da çok faydası var. Kurumumuzda görevli fizyoterapistlerimiz ve psikologlarımız eşliğinde özel gereksinimli öğrencilerimizi bu tip özel programlar uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.
 
Özel eğitimli atlarla uzman yetiştiriciler eşliğinde tur atan özel öğrenciler, finalde toplu fotoğraf çekildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni