Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’den Mesleki Eğitime Büyük Destek

Mesleki teknik eğitimin niteliğini artırmak ve nitelikli iş gücü kaynağı sağlamak adına çalışmalarını sürdüren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile yaptığı iş birliğiyle öğrencilere iş hayatında bir adım önde başlama fırsatı sağlıyor. 

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2017  yılında  Sakarya Üniversitesi Arifiye MYO ile başlayan, ardından SUBÜ Arifiye MYO ile devam eden “Kaliteli eğitim ve donanımlı iş gücü“ kapsamında yaptığı iş birliğiyle gençlerin kariyerlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Özellikle ‘’Kalifiye Bakımcı’’ yetiştirmeyi hedefleyen iş birliği, öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemenin yanı sıra otomotiv ve yan sanayideki nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. SUBÜ MYO, 2020 yılında  açılan Mekatronik bölümünün ilk mezunlarını 2022 yılının aralık ayında vermeyi hedeflerken Mekatronik bölümü 2. Sınıf öğrencileri , Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de bakımcıların yetiştirildiği staj programı ile eğitim hayatında edindikleri bilgileri teorik olarak da hayata geçirme fırsatı yakaladı.

 

Mesleki gelişim anlamında öğrencileri her zaman destekleyeceklerini belirten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Erdoğan Şahin “Öğrencilerimiz ‘’Bakımcı Yetiştirme Programı’’ kapsamında uzman bakımcılar gözetiminde staj dönemi boyunca belirlenen bölümlerde sorumluluklar alırken, staj deneyimleri boyunca elde ettikleri birikimleri pratiğe dökme şansını yakalıyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından ‘’Nitelikli Eğitim’’ konusunu öncelikli konularımızdan biri olarak benimseyerek, öğrencilerin güncel teknolojiyle eş zamanlı eğitim alarak mesleki bilgi ve becerilerini artırmaları için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu sene ilk kez hayata geçirdiğimiz Bakımcı Yetiştirme Programı’nı önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrenci ve daha uzun eğitim dönemi ile genişletmek istiyoruz’’ dedi.

 

TMMT Bakım Elemanı Yetkinlik Eğitim Merkezinde eğitime katılan öğrenciler; İşgüvenliği, bakımın temelleri, elektrik panolarında güvenli çalışma, PLC, otomatik kumanda, pnömatik ve hidrolik servo sürücü, invertör ve motorlar konularında toplam 8 hafta – 33 iş günü eğitim aldı. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’deki staj süreçlerinin verimli ve aktif bir şekilde geçtiğini aktaran öğrenciler, kendilerine bu imkanın verilmesinden oldukça mutlu ve motive olduklarını ifade ederken bu eğitimlerin daha fazla olmasını istediklerini belirtti. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde de yeni öğrencilere fırsat tanımaya devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni