Trafik Hayattır platformu ve Küçükçekmece Belediyesi 25 bin öğrenciye trafik eğitimi verecek

Doğuş Otomotiv’in toplumsal katılım platformu Trafik Hayattır! ve Küçükçekmece Belediyesi trafikte çocuk güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yepyeni bir projeye imza atıyor. Projenin hedefi bir yılda 5-12 yaş aralığında 25 bin öğrenciye trafik güvenliği eğitimi vermek. 

 

Toplumda trafik güvenliği konusunda pozitif bir kültür oluşturmak amacıyla 2004 yılından beri devam eden trafikte sorumlu, güvenli ve ekonomik araç kullanmak konusuna odaklı

Trafik Hayattır! platformu, Küçükçekmece Belediyesi iş birliği ile “Bilinçli Çocuklar Trafikte, Geleceğimiz Güvende Sloganı”yla Trafikte Çocuk Güvenliği projesine başlıyor. 

 

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde yaklaşık 5 dönüm alana kurulu Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilecek projede, Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yılda binlerce öğrenciye hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek.

 

İstatistiklere göre çocuklar trafik kazalarına ağırlıklı olarak riskli ve tehlikeli davranış biçimlerinden dolayı karışıyor. Trafikte Çocuk Güvenliği projesinin amacı çocukların trafikte risklere karşı önlem almalarını sağlamak ve kazalara karışmalarını önlemek. Proje ile 5-12 yaş grubunda yılda 25 bin öğrenciye bire bir ulaşılması hedefleniyor.

 

Trafik Hayattır! platformunun eğitim müfredatı ve eğitim materyalleriyle destek vereceği projede Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı içerisinde yer alan sınıflarda farklı yaş gruplarına belediye eğitmenleri tarafından eğitimler verilecektir. Aynı zamanda özel tasarlanmış engelli sınıfı ve engelli parkurunun da yer aldığı eğitim alanında Trafik Güvenliği eğitimlerinin hem teorik hem pratik olarak verilerek küçük yaşta trafikte bilincin aşılanması hedefleniyor. 

 

Doğuş Otomotiv’in sürdürülebilirlik politikaları içinde yaşadığımız toplumun sosyal refahını gözetmek, olası negatif etkilerimizi yönetmek amacı özellikle gözetilmektedir. Toplum, etki alanımız içinde öncelikli paydaşlarımızdan başlayarak sosyal onay gerektiren tüm faaliyetlerimizden etkilenen kesimleri kapsamaktadır. Trafik Hayattır! Programıyla özellikle çocuklar ve ehliyet yaşına gelen gençler için bilinç yaratmak ve eğitmek amacıyla örgün eğitim programına dahil olmayı hedeflenmektedir.  Doğuş Otomotiv Trafik Hayattır! platformuyla  Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 3 ve 7 no’lu amaçlara hizmet etmektedir. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni