TSB ve TOBB SAİK’den Acenteleri Geleceğe Hazırlayacak Eğitim

Türkiye Sigorta Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, sigorta acentelerinin gelişimine yönelik önemli bir iş birliğine imza attı. Acenteleri geleceğe hazırlamayı amaçlayan eğitimlerde, etkin bir acente profili oluşturulmasına ve ‘daha iyi müşteri hizmeti’ konularına odaklanılacak.

 

Sigorta sektörünü büyütmek hedefiyle çalışan Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (TOBB SAİK) iş birliğiyle “Yeni Nesil Acente Eğitimleri” düzenleyecek. Değişen ve gelişen müşteri taleplerine daha iyi çözümler sunulması, müşteri talep ve ihtiyaçlarını anlamada verinin kullanımının yanı sıra sigortacılık branşlarının ele alınacağı eğitimler, TSB’nin eğitim kurumu Türkiye Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) tarafından verilecek.

 

Türkiye genelinde yaklaşık 17 bin acente bulunduğunu, hızla değişen ve gelişen müşteri beklentilerinin yönetimi için meslek içi eğitimlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken TSB Başkanı Atilla Benli, bu alanda Birlik olarak sürdürülebilir adımlar atmaya özen gösterdiklerinin altını çizdi: 

 

TSB olarak eğitime önem veriyor, paydaşlarımızın ve müşterilerimizin sigorta faaliyetlerinden en doğru ürün ve en iyi hizmetlerle yararlanması için güncel gelişmeleri takip etmelerine, yeni yaklaşımları uygulamalarına özen gösteriyoruz. Sigorta algısı açısından müşterilerin ilk temas noktası sayılan acentelerimizin buradaki rolü büyük. Biz de yarının ihtiyaçlarına daha doğru ürünler ve hizmetler sunulması için acentelerimizi eğitimlerle destekliyoruz. Çünkü sigorta, kıymet bilmektir.

 

11-20 Ekim 2022 tarihleri arasında başvuruların tamamlanmasının ardından, 24 Ekim’de başlayıp 3 Şubat 2023’te sona erecek ilk grup eğitimlerde; TSEV sigortacılığa dair teknik konulara, TOBB ETÜ ise kişisel gelişim ve yönetim başlıklarına ağırlık verecek.

 

SİGORTA BRANŞLARI İNCELENECEK, ‘MÜŞTERİYİ ANLAMA’ DERS OLACAK

“Yeni Nesil Acente Eğitimleri”nde TSEV oto, hayat, sağlık, ferdi kaza gibi branş eğitimlere odaklanacak. TOBB ETÜ ise; Sigortacılar İçin Pazarlama Yönetimi, Modern Tüketici ve Karar Verme Süreçleri, Müşteriyi Anlamak İçin Veri Yönetimi, Sigorta Acenteleri İçin Finansal Kavramlar ve Konular, Sigorta Acenteleri İçin ‘Yeni Dünya’, ‘Yeni Hedef Kitle’ ve ‘Yeni Normallik’, Sigorta Acenteleri İçin Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi gibi başlıklarla kişisel gelişim ve yönetim eğitimleri sunacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni