Yarın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü! Koruncuk Vakfı’ndan HayalimOkul Kampanyası!

Kız Çocuklarının Gerçeği, “HAYALLERİ” Olsun!

 

Koruncuk Vakfı, Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla 2012 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek üzere kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde “Kız Çocuklarının Gerçeği, ‘HAYALLERİ’ Olsun” sloganıyla gerçekleşecek #HayalimOkul kampanyasına destek olmaya, kız çocuklarının eğitime erişimlerinin önemine farkındalık yaratmaya davet ediyor!  

 

Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı, Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla 2012 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek üzere kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde, hem ülkemiz hem dünya için en önemli gündem maddelerinden olan “kız çocukları” ve “eğitim” sorunlarına farkındalık yaratmak için #HayalimOkul kampanyasını hayata geçirecek. Eğitime erişimi risk altındaki bir kız çocuğunun ‘hayalim okul’ notuyla çizdiği ‘hayalinin resminden’ adını alan, Senfonico ajansın desteğiyle hazırlanan #HayalimOkul kampanyası ile sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olan kız çocukları için ‘eğitime erişim riski’ gerçeğine dikkat çekilecek. Yapay zeka desteği ile görseller yaratan yepyeni bir platform olan DALL-E’yi kullanarak hazırlanan kampanya videosunda; bu platformun oluşturduğu yapay gerçeklerin ne yazık ki ülkemizdeki kız çocuklarının gerçekliği olduğu, toplumsal farkındalık ve destekle #HayalimOkul diyen kız çocuklarının gerçeklerinin “hayalleri” olabileceğine vurgu yapılıyor.

 

Kız çocuklarının eğitime erişimlerinin önemine dikkat çeken Koruncuk Vakfı 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde herkesi, “Kız Çocuklarının Gerçeği, ‘HAYALLERİ’ Olsun” sloganıyla gerçekleşecek #HayalimOkul kampanyasına destek, farkındalık hareketinin parçası olmaya davet ediyor!  

 

#HayalimOkul Kampanyasına Nasıl Katılabilirim?

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde @Koruncuk hesabımızdan yayınlanacak #HayalimOkul kampanya videomuzu sosyal medya hesaplarınızdan; #HayalimOkul etiketiyle @Koruncuk adresini ekleyerek sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilir, bu konudaki farkındalığı artırmaya ve Kız Çocuklarının Gerçeği, ‘HAYALLERİ’ Olsun” mesajımızı daha geniş kitlelere yaygınlaştırmamıza destek olabilirsiniz.

 

Ayrıca #HayalimOkul diyen kız çocuklarının gerçeği, “hayalleri” olsun diyorsanız; KORUNCUK yazıp 4717’ye SMS göndererek 20 TL’lik bağış yapabilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni