12. Türkiye Enerji Zirvesi’ne Katılan Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder, “Enerji fiyatlarına fren şart” dedi

Almanya Eski Başbakanı, Nord Stream AG ve 2 AG’nin Hissedarlar Komitesi Başkanı Gerhard Schröder, Enerji Bakanlığı’nın himayelerinde, Enerji Fuarcılık tarafından “Enerji ve Jeopolitik Özel” ana teması ile düzenlenen 12. Türkiye Enerji Zirvesi’ne katıldı. Özel Oturum Konuğu olan Schröder, enerji fiyatlarının kabul edilebilir seviyede tutulması gerektiğini söyledi.

 

Almanya Eski Başbakanı ve Rus gazını Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin yürütücü firması Nord Stream AG ve 2 AG’nin Hissedarlar Komitesi Başkanı Gerhard Schröder, Antalya’da yapılan 12. Türkiye Enerji Zirvesi’ne katıldı. Schröder, Dünya ve Türkiye enerji piyasasını Antalya’da buluşturan Zirve’de, Enerji ve Jeopolitik Özel başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Avrupa'da birçok firmanın ani fiyat artışlarıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Schröder "Enerji fiyatlarının makul seviyede kalması için enerji tedarik güvenliğinin sağlanması şart" yorumunda bulundu. Schröder, fiyat artışlarının yaşandığı bu dönemde doğal gaz şirketlerinin büyük karlar elde ettiğine dikkati çekti. 

 

DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ 

"Bütün bu tedarik zincirinin düzenlenmesi gerekiyor” diyen Schröder, “Yoksa kendimizi çok ciddi gaz sıkıntısının içinde bulabiliriz. Avrupa'nın ve Almanya'nın ana gaz tüketicileri savaştan önce 90-95 milyar metreküp doğal gazı Rusya'dan ithal ediyordu. Bu, yerine alternatif konulması çok zor bir miktar. Bu savaşı bir şekilde bitirmemiz şart. İşin politik kısmı da var. Bizim her geçen gün daha dikkatli olmamız lazım. Rus gazına her zaman erişimimizin olmayabileceğini bilmemiz gerekiyor."

 

ERDOĞAN TAKDİR TOPLADI 

Schröder, alternatif kaynaklar arasındaki Norveç veya Cezayir'den alınabilecek doğal gaz miktarlarının yetersiz kalabileceğini vurguladı. Güney Gaz Koridoru'nun Avrupa için alternatiflerden biri olabileceğini dile getiren Schröder, Türkiye'nin Avrupa'nın gaz tedarikinin çeşitlendirilmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. Almanya Eski Başbakanı Schröder, Doğu Akdeniz, Türkmenistan, Mısır, İran gibi kaynakların Avrupa'ya gaz tedariki için uzun vadede potansiyel vaat ettiğini söyledi. Tahıl tedariki konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgü yağdıran Schröder, “Erdoğan bu noktada çok önemli bir rol oynadı ve uluslararası alanda takdir topladı. Özellikle gıda sorunuyla ilgili yapılan bu çalışmanın müzakerelere çok iyi örnek olacağına inanıyorum. Bu kapsamda enerji politikalarının da mutlaka dengeli, makul fiyatlı ve sürdürülebilir olması şart” şeklinde konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni