Çimento Sektörü Adımlarını, Kadınların Güçlendirilmesi İçin Atacak

ÇEİS üyesi fabrikalarda atılacak adımlardan elde edilen gelir, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’na bağışlanacak

 

Türkiye’nin en köklü işveren sendikalarından Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), sektörde gönüllü olmayı teşvik etmek ve toplumsal konularda duyduğu hassasiyeti enerjiye dönüştürmek amacıyla bir proje başlattı. Bir sosyal girişim olan Help Steps uygulaması iş birliği ile hayata geçirilen Gönüllü Adımlar projesi kapsamında, çimento endüstrisi çalışanlarının gün içinde atacakları adımlar bağışa dönüşecek. Türkiye çapında birçok ilde faaliyet gösteren çimento sektörü üyelerinin binlerce çalışanıyla katılacağı proje, Eylül 2022’de başlayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne kadar devam edecek. İlgili dönemde cep telefonuna Help Steps uygulamasını indiren tüm çalışanların atacağı her adım, kadınların yaşamlarını iyileştirme çabalarına ve yerel kalkınmadaki liderliklerini güçlendirmelerine destek olan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’na bağışlanacak.

 

Gönüllü Adımlar projesi, geçen yıl kadının toplumsal ve ekonomik hayattaki yerinin güçlendirilmesine destek olmak amacıyla ÇEİS tarafından başlatılan #BenimleGelecek projesi kapsamında hayata geçirildi. 

 

Proje ile ilgili ÇEİS Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Açık: Gönüllü Adımlar’ın da aynı bakış açısının bir parçası olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Toplumun yarısını oluşturan kadınların, haklar açısından eşit olmamasını kabul edilemez buluyoruz. Var olan eşitsizlikleri de bu nedenle mücadele edilebilir, değiştirilebilir görüyoruz. Kadının toplumsal yaşama katılımının desteklenmesi ve cinsiyet kalıplarına karşı derin bir farkındalık yaratan #BenimleGelecek projemiz büyük bir hızla devam ediyor. Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) girişimi Eşitliğe Değer ile başlattığımız “Eşitliğin Farkındayım” eğitimlerini sektör çalışanlarına ulaştırmaya devam ediyoruz. Şimdi de bir gönüllülük projesiyle sahadayız. Help Steps iş birliği ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’na   bağış olacak bir proje başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz, sektör çalışanlarının yüksek bir katılımla gönüllü adımlar bağışlamalarına vesile olmak ve herkesin yüksek sesle “Benimle Gelecek” diyebilmesini desteklemek.” dedi.

 

ÇEİS’in başlattığı Gönüllü Adımlar projesine katılmak için çimento sektörü çalışanı olma zorunluluğu bulunmuyor. Dileyen herkes cep telefonuna Help Steps uygulamasını indirerek adımlarını projeye bağışlayabiliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni