Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi’nde 100 kadın lider belirlendi

Uluslararası Kadın Forumu ve Bahçeşehir Üniversitesi TOSAM iş birliği ile Milliyet Gazetesi’nin proje paydaşlığında hayata geçirilen ‘Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi’ ile Türkiye’de çeşitli alanlarda başarıya ulaşmış 100 kadın lider, QNB Finansinvest ev sahipliğinde düzenlenen törenle belirlendi. 

 

Uluslararası Kadın Forumu ve Bahçeşehir Üniversitesi TOSAM iş birliği ile Milliyet Gazetesi’nin proje paydaşlığında hayata geçirilen “Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi” QNB Finansinvest ev sahipliğiyle gerçekleşti. Toplumun her alanında kadın liderliği konusundaki farkındalığı geliştirmeyi hedefleyen bir iletişim, etki ve fayda yaratma ağı olan Uluslararası Kadın Forumu- IWF Türkiye ve Bahçeşehir Üniversitesi-TOSAM (BAU Toplum, Sağlık, Davranış ve Önlem Alma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi), kamuda ve özel sektörde kendi alanlarında lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham veren kadınların oranını ortaya koyan bir araştırma projesine imza attı.

 

Türkiye’de Yargı başlığında, Yargıtay, Sayıştay, Yüksek Hakimler Kurulu; Yerel Yönetimler başlığında, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları, Öğretimde Yüksek Öğrenim Kurumu, Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Rektörleri ve Türkiye’nin İlk 100 Sanayi ve Ticari Kuruluşu kategorilerinde kadın oranlarına dair araştırma sonuçları paylaşıldı. Bu araştırma kapsamında Türkiye’nin İlk 100 Sanayi ve Ticari Kuruluşu, Yargıtay, Sayıştay, Yüksek Hakimler Kurulu, Yerel Yönetimler, Yüksek Öğrenim Kurumu, Devlet ve Vakıf Üniversiteleri kategorilerinde 100 kadın lidere plaket verilmek üzere muhtelif törenler planlandı. Araştırma 2021 yılı sonunda görevde olanlar dikkate alınarak tamamlandı.

 

“Gençlere ilham vermek arzusundayız.”

Kariyerlerini başarı ile sürdüren kadın liderleri tebrik eden IWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan; "Biz de IWF Türkiye olarak bu güçlü yapıyı Türkiye’de temsil ederek, ülkemizde kadın liderliğini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla alanında lider kadınları buluşturarak kadının güçlenmesine yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu hedeflerimizden hareketle Bahçeşehir Üniversitesi- TOSAM iş birliği ile ve Milliyet Gazetesi’nin proje paydaşlığında, kadının liderliğinin coğrafi ve kültürel engelleri de aşarak güçlenmesine ve yayılmasına katkı sağlayacak bir projeye imza attık. 'Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi' bu proje kapsamında ülkemizde kamuda ve özel sektörde kendi alanlarında lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham vermiş kadınların oranını ortaya koyan bir araştırma yaptık. Bu araştırma kapsamında da Türkiye'nin İlk 100 Sanayi ve Ticari Kuruluşu, Yargı, Yerel Yönetimler, Yüksek Öğretim, Devlet ve Vakıf Üniversiteleri kategorilerinde 100 kadın lider isim belirledik. Bu verileri ortaya koyarak ve başarı hikayelerine kamuoyunun dikkatini çekerek, bir yandan bugünün kadın liderlerini güçlendirirken, diğer yandan da bayrağı devralacak ve daha ileriye taşıyacak gençlere ilham vermek arzusundayız. Lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham vermiş kadınların varlığının her alandaki seçicilere kadın seçmelerini özendirmek için katkısı olacağına yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

 

"Önemli olan merdiveni aşağı uzatmaktır"

Toplantıya ev sahipliği yapan QNB Finansinvest Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pamir Karagöz; "Kadın eli değen her şey güzeldir. Toplumda her geçen gün kadın liderliği artıyor IWF'da bunun önemli öncülerinden, bu da bizi çok mutlu ediyor. Kadınların IWF gibi önemli bir kuruluş tarafından ödüllendirilmesi, takdir edilmesi en çok ihtiyaç duyulan konulardan biri. Çünkü, kadınların lider olduğu her alanda gözlemliyoruz ki yönettikleri işler, şirketler, liderlik ettikleri kurumlar çok daha başarılı yerlere geliyorlar. Günümüzde yapılan araştırmalar da bunu destekliyor. Dolayısıyla bu tip takdir programları, yeni nesil kadınlara örnek olacaktır. Bize düşen en önemli rol merdiveni aşağıya uzatmaktır. Başka kadınların da bizim geldiğimiz noktaya gelmeleri için onlara ilham olmaktır" dedi.

 

QNB Finansinvest ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi kapsamında plaket alan bazı isimler şöyle:

 

Prof. Dr. Aslıhan NASIR- YÖKAK Üyesi, Boğaziçi Üniversitesi Öğr. Üyesi.

Esengül Korkmaz Çiçekli İstanbul- Beykoz Kaymakamı

Elif Canan Tuncer -Kırklareli Vize Kaymakamı

Zekiye Tekin -Bilecik Pazaryeri Belediye Başkanı

Arzu Baytar Çimen- CEO, Ges Otomasyon Bilişim

Gökçe Yıldırım Kalkan-CEO, Simsoft Bilgisayar

Aysu Öztürk- CEO, Medster Sağlık Hizmetleri

IWF Türkiye, kendi alanlarında önemli başarılar elde etmiş dünyanın önde gelen kadınlarının öncelikle birbirlerini tanımalarını ve destek olmalarını sağlayarak, kadının güçlenmesi amacıyla projeler hayata geçiriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni