Moda Endüstrisini Pozitif Gezegene Dönüştürecek Fikirler Aranıyor

Moda ve tekstil endüstrisini dönüştürmeyi amaçlayan dünyanın en büyük inovasyon yarışması başvurulara açıldı. “Nobel Moda Ödülü” olarak adlandırılan Gobal Change Award, modayı dönüştürmenin ve tüm endüstriyi gezegen pozitife çevirme çalışmalarının bir parçası. Şimdi, tüm yenilikçi ve girişimcileri GCA 2023'e başvurmaya çağırıyoruz. Kazanan beş kişi, H&M Vakfı tarafından sağlanan 1 milyon Euro'luk ödülü paylaşıyor ve bir yıllık GCA Impact Accelerator programına erişim hakkı kazanıyor.

 

Global Change Award, erken aşamadaki inovasyonlar için dünyanın önde gelen yarışmalarından biri ve kendi alanında moda endüstrisindeki en büyük çaplı yarışma. 2015'teki başlangıcından bu yana, eski GCA kazananlarından bazıları yeniliklerini büyüttü ve şimdi gezegenin olumlu gelişimini ilerletmeye yardımcı oluyor. H&M Vakfı veya H&M Group, yeniliklerde herhangi bir hissedar sermayesi veya fikri mülkiyet hakkı almıyor. Kazananlar, istedikleri kişilerle iş birliği yapabiliyor. Amaç, tüm endüstri için büyük değişime izin veren yenilikleri bulmak. GCA 2023 için kapsamımızı daha fazla alanı kapsayacak, inovasyon çıtasını yükseltecek ve endüstriyi olumlu bir gezegen haline getirmeye yardımcı olacak şekilde güncelliyoruz. Kazanan yenilikler veya çözümler aşağıdaki üç kategoriden birine girmelidir.

 

  • Yeniden oluştur. Olumlu etkilere yönelik çözümler
  • Yeniden amaç ver. Döngüselliğe yönelik çözümler
  • Yeniden hayal et. Henüz düşünmediğimiz çözümler
     

“Döngüsellik yeterli değil, çıtayı yükseltmemiz ve gezegen pozitif olmamız gerekiyor. Bu nedenle, hem insanların hem de gezegenin yalnızca hayatta kalmakla kalmayıp aynı zamanda geliştiği bir gezegende, olumlu bir moda geleceği sağlayan çözümler arıyoruz. Hızlanmaya ve ölçeklendirilmeye hazır harika fikirler olduğuna eminim ve biz de onları desteklemek için buradayız.” diyor H&M Vakfı Strateji Müdürü Christiane Dolva.

 

1 milyon Euro'luk ödülü paylaşacak ve Accenture, KTH Royal Institute of Technology ve The Mills Fabrica ile iş birliği içinde H&M Vakfı tarafından sağlanan bir yıllık GCA Impact Accelerator programına katılım hakkını sağlayacak olan beş kazananı, uzmanlardan oluşan bir kurul seçecek. Program, her ekibi daha fazla etki yaratmaları için yeniliklerini geliştirmek ve ölçeklendirmek konusunda desteklemek üzere hazırlanmıştır. Başvuru süresi 20 Ekim 2022'den 8 Aralık 2022'ye kadar olup kazananlar Haziran 2023'te açıklanacaktır.

 

“Global Change Award, inovasyonları erken aşamada desteklemek ve sektörümüzün dönüşümünü hızlandırmak için bir güç haline geldi. Şimdiye kadar tanıştığım en yenilikçi ve yaratıcı insanları kapsıyor ve onların gelişimlerini takip etmek gerçekten etkileyici. Bu yedinci yarışmanın hangi oyunu değiştiren yenilikleri getireceğini görmek için sabırsızlanıyorum.” H&M Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve H&M Group Yönetim Kurulu Başkanı Karl -Johan Persson.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni