Odağı İnsan Olmayan Hiçbir Strateji Finansal Başarı Getiremez

30. PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi birbirinden değerli yerli ve yabancı konuşmacının katılımıyla gerçekleşti

 

PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi, bu yıl 30’uncu kez insan yönetiminin geleceğine projeksiyon tuttu. 5-6 Ekim tarihlerinde “Shaping the Future – Geleceği Şekillendir!” temasıyla, “Merak, Strateji ve Teknoloji” mottosu ile gerçekleşen kongrede yeni nesille gelecekte insan yönetiminde yaşanacak dönüşüm, güvenilir iş yerleri ve liderlerin önemi, dijitalleşme ile son dönemde sıklıkla duyduğumuz yapay zekâ ve metaverse konuları ön plana çıktı. Bir sonraki kongrenin teması katılımcılar tarafından oy birliğiyle “Sil Baştan” olarak belirlendi. 

 

Avrupa’nın alanında en büyük organizasyonu olan PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi’nin 30.’su 5-6 Ekim’de Cemal Reşit Rey’de gerçekleşti. Kongre, bu yıl “Shaping the Future – Geleceği Şekillendir!” teması altında, “Merak, Strateji ve Teknoloji” mottosu ile Türkiye’den ve dünyadan alanında önde gelen pek çok uzman ismi katılımcılarla buluşturdu. 

 

Kongrenin açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Buket Çelebiöven, “Bugün insan yönetimi alanında yıllardır iş dünyası hazır olmalı dediğimiz konuları tartışıyoruz. Şirketler iş sürdürülebilirliği için insan yönetiminin ne kadar önemli olduğunu anladı. Devam eden belirsizlik ve kriz ortamında bunu dikkate almayan hiçbir strateji sürdürülebilir finansal başarı getirmeyecek. PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi’ni merak, strateji ve teknoloji odağında geleceği şekillendireceğimiz dünya çapında bir yolculuk olarak tasarladık” dedi.

 

YenidenBiz Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yeşildere, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ile gerçekleştirdiği Yeni Anlayış Yeni Gelecek oturumunda TÜSİAD ile birlikte Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 1.000 kadının iş hayatına dönüşünü sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Özlem Yeşildere ve Orhan Turan proje ile ilgili ülkemizde 500 bin üniversite mezunu işsiz kadın olduğunu, gelecek sene 1.000 kadını işe döndürebilmek için emek verdiklerini açıkladılar. Yeşildere ve Turan ”Çağrımızı insan kaynakları yöneticileri ile de burada paylaşıyoruz” dediler. Projenin YenidenBiz, PERYÖN ve TÜSİAD’ın farklı rollerinden faydalanarak hayata geçirilmesi planlanıyor. 

 

– DAHA İYİ BİR DÜNYA YARATMAK…

 

Thinkers50 tarafından yaşayan en etkili 20 iş düşünürden biri seçilen, iş dünyasının yakından takip ettiği dünyaca ünlü Global Değişim Gurusu ve Fütürist Dr. Patrick Dixon QNB Finansbank sponsorluğunda gerçekleştirdiği “Güvenilir Liderlerin Değeri ve Hemen Her Şeyin Geleceği” adlı oturumunda, bütün liderlik, pazarlama, yönetim ve motivasyonların ortak noktasının “daha iyi bir dünya yaratmak” olduğunu söyledi. 

 

Dixon, “Bu olmadan insan yönetiminde, insan kaynağında bir değişiklik yapılamaz” dedi. Kongre katılımcılarına, “İK olarak geleceğin ne olduğunu biliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey, görmek. Bu kadar kolay. Küçük şeyler büyük farklar yaratır” diyen Dixon, konuşmasında, inanç ve tutkunun öneminden de bahsederek şunları söyledi: “Tutku, başarı getirir. İnsanların sahip olduğu tutkularla bağlantı kurarsanız, siz nereye giderseniz onlar da sizinle gelir. Hayat, inanmadığınız şeyleri yapmak için çok kısa”.

 

Canada Vancouver'dan online olarak kongreye katılan Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu Başkanı Anthony Ariganello ise “Burada bir arada olmamızın nedeni gelecekte iş hayatının nasıl olacağını anlamak. İş hayatında geriye dönüşün olmayacağı kesin. Geleceğin iş yerlerini inşa etme konusunda tüm profesyonellerin büyük sorumluluğu var” dedi ve şirket kültürünün yüksek potansiyele sahip çalışanlar için kilit nokta olduğunu sözlerine ekledi.

 

– MİKRO DENEYİMLER BÜYÜK FARKLAR YARATIYOR

İnsan kaynakları, yetenek ve WorkTech trendleri konularında araştırmacı, analist, influencer ve yazar olarak bilinen Mervyn Dinnen, Wellbees sponsorluğunda gerçekleştirdiği Dijital Talent oturumunda “Başarılı şirketlerin çalışanlarıyla ilk temastan son temasa kadar daha çok bir arada bulunduğunu ve daha tutarlı bir iletişim kurduğunu söyleyebiliriz. Özellikle mikro deneyimler çalışanın günlük hayatında çok büyük bir öneme sahip. Şirkette yaşadığı negatif bir deneyim çalışan için anlık kötü sonuçlar doğurabilirken, pozitif deneyimler ise uzun süreli motivasyon sağlayabiliyor. Adaylar ve çalışanlar artık bir sorunları olduğunda şirketinin ona nasıl yardımcı olabileceğini düşünüyor. Biz de bu konuya odaklanmalıyız” açıklamalarında bulundu.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN HR TECH OTURUMLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Merak, strateji ve teknoloji odağında iki gün süren kongrede yeni nesille gelecekte insan yönetiminde yaşanacak dönüşüm, güvenilir iş yerleri ve liderlerin önemi, dijitalleşme ile son dönemde sıklıkla duyduğumuz yapay zeka ve metaverse konuları ön plana çıktı. İK Teknolojileri alanındaki son gelişmelerin paylaşıldığı, Türkiye’de bir ilk olan HR TECH oturumları büyük ilgi gördü. Oturumlarda yeni nesil İK profesyonelleri için yeni nesil teknolojiler masaya yatırıldı. 

 

Kongrenin sonunda, bir sonraki sene 31. kez düzenlenecek PERYÖN Kongre’nin teması katılımcıların mobil uygulama üzerinden verdikleri oylarla belirlendi. “Sil baştan” ve “Keşfet” olarak iki konu arasında seçim yapması istenen katılımcıların büyük çoğunluğu “Sil baştan” temasına oy vererek önümüzdeki kongrenin temasını belirlemiş oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni