Polifarma, Güney Koreli İlaç Devi Dong-A ST İle Lisans Anlaşması İmzaladı

Türkiye’de 36 yıldır toplum sağlığına ve sağlık sektörüne katkı sağlayan, yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma, Dong-A ST ile NESP® Biyobenzer ürünü olan DA-3880 için lisans anlaşması imzalamıştır. 

 

1932 yılında kurulmuş olan, dünyanın en gelişmiş Ar-Ge merkezlerinden birine sahip, biyobenzer ve küresel çapta yeni ilaç alanlarında önemli yatırımları bulunan ve Kore borsasında yer alan (KRX: 170900) Dong-A ST, Güney Kore’nin lider ilaç şirketlerinden biridir. Bu anlaşma ile beraber Dong-A ST, NESP® Biyobenzer ürünü olan DA-3880 için Türkiye, Brezilya ve Meksika lisans haklarını münhasır olarak, 1986 yılından beri faaliyet gösteren, Türkiye ilaç sektöründe en çok Ar-Ge yatırımını yapan ve en çok proje yürüten şirketler arasında yer alan ve EU-GMP sertifikalı üretim tesislerinden çıkan 600’e yakın ruhsatlı ürünü ile 70’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Polifarma İlaç’a vermiştir.

 

Anlaşma ile ilgili Polifarma Genel Müdür’ü Sn. Mehmet Asri, ‘‘Polifarma, ‘Önce Hayat’ diyerek hastalara şifa dağıtmak için çıktığı bu yolda, Dong-A ST ile yaptığı anlaşma sayesinde, en aktif olduğu pazarlar olan Türkiye, Brezilya ve Meksika’da ürünü ticarileştirecek ve hastaların ilaca erişimini kolaylaştıracaktır” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni