Ahilik Kültürü Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası etkinliklerine katıldı.

 

Cumhuriyet Parkı’nda çelenk sunma töreni ve Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa; Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Daire müdürleri, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yönetimi, Protokol üyeleri, Karamanlı esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

 

Cumhuriyet Parkı’nda ki törende, ilin Ahisi seçilen Halil Uyar’a için kaftan giyme merasimi düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Ahilik Haftasının, esnaflara hayırlar getirmesini temenni ederek: “Ahilik teşkilatı yıllar boyu aynı felsefeyle esnaf yetiştirmiş, çalışanlar arasında çıraklık, kalfalık ve ustalık hiyerarşisi oluşturarak çalışma hayatıyla beraber sosyal hayatında gelişmesine katkı sağlamıştır. Dün olduğu gibi bugün de, esnafımızın arasındaki ahilik kültürünün yaşandığını bilmek, bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu vesile ile esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Kültürü Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyor, gerçekleşen etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

 Konuşmaların ardından mehteran eşliğinde İsmet Paşa Caddesi’nde Ahi yürüyüşü gerçekleştirilerek Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ki Şet Kuşatma Törenine geçildi. Programın sonunda yılın ahileri, kalfası ve çırağına plaketleri verilerek esnaf odaları ve meslek liselerinin açtığı stantlar gezildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni