AKUT’tan Uluslararası Arama Kurtarma Köpekleri sınavı

Ülkemizde sadece “Uluslararası Arama Kurtarma Köpekleri Organizasyonu-IRO” üyesi AKUT tarafından yapılabilen “IRO Arama Köpekleri Uluslararası Akreditasyon Sınavı”, AKUT ev sahipliğinde, 19-20 Kasım 2022 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşiyor. Sınava, AKUT ve diğer tüm kurumlarda çalışan köpekli arama timlerinin yanı sıra; bireysel köpek idarecileri de köpekleriyle katılabiliyorlar.

 

Dünyanın önde gelen arama kurtarma derneklerinden AKUT Arama Kurtarma Derneği, 19-20 Kasım 2022 tarihlerindeüyesi olduğu Uluslararası Arama Kurtarma Köpekleri Organizasyonu-IRO (Internationale Rettungshunde Organisation) iş birliği ve AKUT İzmir ekibi ev sahipliğinde, “IRO Arama Köpekleri Sınıflandırma ve Akreditasyon Sınavı” düzenliyor. 

 

Sadece AKUT tarafından düzenlenebiliyor

Uluslararası geçerliliği olan sınavı geçen ekiplerin, dünyanın her yerinde yapılacak operasyonlarda görev alabileceği belirtildi. Ayrıca, yılda bir kez sadece IRO üyesi AKUT tarafından yapılabilen sınavın, yılda ikiye çıkartılması hedeflendiği ifade edildi.

 

Sınav 2 kategoride yapılacak

AKUT tarafından yapılan açıklamada, son başvuru tarihi 15 Ekim 2022 olan sınav kapsamındaki değerlendirmenin uluslararası IRO hakemleri tarafından yapılacağı ve sınavın, Area Search (Doğa Arama-Hava Koklama) ve Mantrailing (Koku ayırt eden iz takibi) kategorilerinde düzenleneceği belirtildi. Ayrıca IRO sınavına, AKUT ve diğer tüm kurumlarda çalışan köpekli arama timlerinin yanı sıra bireysel köpek idarecilerinin de köpekleriyle katılabilecekleri vurgulandı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni