Ayvalık’ta Kış Hazırlıkları Tamamlandı, Ekipler Oluşabilecek Olumsuzluklara Karşı Teyakkuzda

Ayvalık Belediyesi kış aylarında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla çalışmalarını tamamladı, ekipler olağanüstü durumlarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda.

Ayvalık’ın sorunsuz bir kış sezonu geçirmesi için gerekli tüm önlemleri alan ekipler, kış hazırlıkları kapsamında Fen İşleri, Park ve Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak koordineli bir şekilde sahadaki çalışmalarını tamamladı.

 

Göreve geldiğinde ilk iş olarak kentin altyapısı için çok önemli yatırımların altına imza atan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ekipleriyle birlikte yürüttüğü çalışmalarla kent merkezi ve tüm mahallerde, yağışlar sonrası yaşanan su baskınlarını ve büyük su birikmelerinin önüne geçti.

 

Kentin ana caddesi olan ve daha önce yağışlarda büyük su birikintileri oluşan, Atatürk Caddesi ve bağlantı yollarındaki yağmur suyu dranej kanallarını büyütülerek, yenilendi. Kış hazırlıkları kapsamında Fen İşleri ekipleri de cadde ve sokaklarda oluşabilecek su birikintileri için asfalt yama çalışmalarını kentin her noktasında gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Altınova, Küçükköy ve Ayvalık’ta derelerde ve uzantılarında, yağmur suyu kanallarında temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Kışın sağanak yağmurlarda su baskınlarıyla karşılaşmamak amacıyla kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde her yıl rutin olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan cadde ve sokaklardaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgallar ile rögarların temizliği de tamamlandı. Balıkesir Su ve Kanalizayon İdaresi’yle ortak yürütülen gece çalışmalarıyla kentin her noktasında, basınçlı sistemlerle kanal açma ile mazgal temizliği çalışmaları gerçekleştirildi. Kanallarda biriken ve tıkanmalara yol açabilecek çöpler de ekipler tarafından titizlikle temizlendi.

 

Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir içi kaldırımlarda, orta refüjlerde, yeşil alan, park ve bahçelerde ağaçların budama ve bakımı, çim alanlarda da kış gübrelemesi yapıldı.

 

Yapılan çalışmalar hakkında Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin şunları söyledi; "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentin genelinde başlattığımız alt yapı seferberliğimizin meyvelerini sağanak yağışların yaşandığı kış dönemlerinde aldık. Ana caddelerimizde trafik kazalarına sebebiyet verebilen su birikintilerini yaptığımız çalışmalar sonrasında yaşamadık. Ayvalık tarihi kent kimliği olan bir yer ve bu konuda altyapı çalışmaları bir hayli zor. Zor ve meşakkatli çalışmalarımıza tarihi kent sokaklarından, köylerimizdeki yollara, tarla ve zeytinlikler arası yollardan, tüm yerleşim alanlarına kentin her noktasında çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamayacağı, kış aylarını sorunsuz geçirmelerine yönelik her türlü tedbiri de aldık. Herhangi bir olumsuzlukta da tüm birimlerimizle hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz"” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni