Balçova’ya Büyük Onur

Balçova Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası'na Büyük Onur

 

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve İsveç Olof Palme İnternational Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri yarışmasında; Balçova Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri İzmir Şube Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Baretli Kadınlar Projesi, Fırsat Eşitliği ve Eğitim Alanında Sunulan En İyi Uygulama kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Proje kapsamında İnşaat Mühendisliği Fakültelerinde eğitim gören genç kızlara pozitif ayrımcılık uygulanıyor.

 

Emeğe, insana ve doğaya saygı anlayışını yaygınlaştırmak, özgürlük, eşitlik, dayanışma, adalet, barış ve dürüstlük gibi değerlerin tüm insanların ortak anlayışı olarak benimsenmesine yardımcı amacını güden Sosyal Demokrasi Vakfı üye belediyeleri arasında Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Projelerini kapsayan yarışma düzenlendi. Türkiye’nin sosyal demokrat belediyelerinin kentsel hizmetlerinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve özgürlük ilişkisinden hareketle kadınların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda, toplumsal statülerini yükseltmek, korumak, sorunlarının çözülmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak ve kadınların toplumun her alanında güçlenmesine destek olmak amacıyla sunulan en iyi hizmetler 13 kategoride yarıştı.

 

            Yapılan değerlendirmeler sonucunda Balçova Belediyesi; Fırsat Eşitliği ve Eğitim Alanında Sunulan En İyi Uygulama kategorisinde Birincilik ödülü kazandı. Balçova Belediyesi’nin ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Baretli Kadınlar Projesi’nin ödülü alma gerekçesi;  Kadınların ve kız çocuklarının eğitim ve kişisel gelişimlerini destekleyen; cinsiyete dayalı kalıp yargılara meydan okuyan; etnik kökenlerine, diline, dinine, mezhebine, cinsiyetlerine bakılmaksızın; becerilerinin ayrışmaya ve engele maruz kalmadan en iyi şekilde geliştirebilmesi ve güçlenmeleri için eğitim imkânı sunan en iyi uygulama olarak ifade edildi.

 

Balçova Belediyesi’nin ödülü DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından Başkan Yardımcısı Seray Zünbülcan, İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş, Meclis Üyeleri İpek Güleryüz Baran ile Yeşim Barş ve Proje Koordinatörü İpek Görür’e verildi. Balçova Belediyesi Başkan Yardımcısı Seray Zünbülcan, Balçova’nın bir eşitlik kenti olduğunu ifade ederek “Balçova Kadın mücadelesinin ve harekatının çok başarılı olduğu bir ilçedir. Başkanımız Fatma Çalkaya öncülüğünde kadınların ekonomik. Siyasal ve toplumsal alanlarda bağımsız ve başarılı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş ise “Beyaz Baretli Kadınlar projemiz, erkek egemen bir meslek olarak bilinen İnşaat Mühendisliği’nde kadınların özellikle saha da daha aktif ve tecrübeli olmasını sağlıyor. Bu onurlu ödülün mesleğimizdeki kadınları daha çok görünür kılacağını ve daha aktif olarak mesleklerini icra edeceklerine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni