Başkan Sezer: Öğrencilerimiz İle Gurur Duyuyoruz

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, hazırladıkları proje ile TEKNOFEST 2022’de Türkiye 7.si olan Gölcük Fen Lisesi Robotiks takımı öğrencileri ile bir araya geldi.

 

Teknofest Karadeniz Robotiks 2022’de, 614 takım arasında finallere kalarak tasarladıkları özel robotla, Samsun’da düzenlenen finallerde Türkiye 7.si olarak ilçenin gururu olan Gölcük Fen Lisesi Robotiks Takımı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile bir araya geldi. Öğrencilerle eğitim gördükleri Gölcük Fen Lisesi’nde buluşan Başkan Sezer, Türkiye 7.liği kazandıran projeyi yakından inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.

 

ENGELLERİ AŞARAK YÜKÜNÜ ADRESE ULAŞTIRIYOR

Proje ile kaldırma sisteminde kullandığı pnömatik (hava basıncını kullanarak) sistem ile tüm robotlardan farklı tasarım yapan GFL Robotiks takımı öğrencileri; belirlenen parkurlarda 120 kg ağırlığına kadar yükleri, okuduğu karekod bilgilerine göre otonom olarak istenen yere, önüne çıkan engelleri de fark ederek bırakacak yeteneğe sahip bir robot tasarlayarak, önemli bir başarıya imza attılar.

 

“GENÇLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Öğrencilerin kazandıkları başarının gurur verici olduğunu söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “TEKNOFEST 2022’de ilçemizi başarı ile temsil eden, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, Gölcük Fen Lisesi Robotiks Takımı öğrencileri; Ece Salaz, Sami Ayan, Burak Kabadaş, Abdülsamet Albayrak, İsmail Aydoğdu ve Efe Özler’i, Bilgisayar Öğretmeni İbrahim Kılıç ve Müdür Başyardımcısı Erhan Özmen’i tebrik ediyor, üstün başarılarının devamını diliyorum. Gölcük Belediyesi olarak; gençlerimizin yanında olmaya; eğitimden, kültüre, sanattan, spora desteklerimizi ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni