Bitci Tuna Masters Teos Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Bu yıl, Bitci ana sponsorluğunda, Teos Marina ev sahipliğinde ve Seferihisar Belediyesi himayesinde, 7’ncisi düzenlenen Bitci Tuna Masters Teos Balıkçılık Turnuvası, usta balıkçılar için düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Tuna Masters 2022 serisinin özel ödülü ‘Tuna Master of the Year Kemeri’ ise 15 – 18 Eylül tarihlerinde Alaçatı Port Marin’de yapılacak mücadeleler sonunda yeni sahibine kavuşacak.

 

Gerçekleştirildiği ilk günden beri çok büyük ilgi görerek Türkiye’nin en ve Avrupa’nın en büyük turnuvalarından birisine dönüşen Bitci Tuna Masters Teos, nefes kesen zorlu mücadelelerin ardından sona erdi.

 

8 ve 9 Eylül 2022 günleri yarışma kayıtları ve brifinglerle başlayan turnuvaya, Seferihisar çevresindeki tüm marinalar ile Kıbrıs, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Monaco gibi ülkelerden ekipler kayıt yaptırdı. Aralarında Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Turgut Konukoğlu, Suat Yiğit, Mahmut Özgener, Altuğ Aksoy, Sinan Kuran ve Bülent Delican gibi uluslararası sularda kendini kanıtlamış birçok ustanın yer aldığı 51 ekip, 10 Eylül sabahı en büyük balığı yakalamak için Sığacık Körfezi’ne açıldı.

 

Turnuva boyunca yakalanacak orkinosların boyunun minimum 115 cm olma koşulu, organizasyon tarafından ilk yarışma gününde 140 cm olarak, ikinci yarışma gününde ise 150 cm olarak uygulandı. Böylece turnuva boyunca yakalanan ancak boy koşuluna uymayan balıklar, herhangi bir zarar görmeden denize geri salındı. Renkli görüntülere sahne olan ve iki gün süren turnuvada yakalanan balıkların tartılıp ölçülerek skorların hesaplanmasının ardından ödül töreni düzenlendi.

 

Serkan Sezginer, Serdar Sezginer, Serhat İnceoğlu ve Veli Yılmaz’dan oluşan FIUME ekibinin ilk gün yakaladığı 89,8 Kg’lık Bluefin Orkinos, ekibe ‘En Büyük Balık’ ödüllerini kazandırdı. ‘En Fazla Balık’ kategorisinde ilk gün 42,2 Kg, 62,1 Kg ve 67,2 Kg’lık 3 Bluefin Orkinos yakalayan Mahmut Özgener, Can Özgener, Dan Levent, Ethem Çolak, Özdemir Kuran, İsmail Cider ve Recep Can’dan oluşan TORNADO ekibi 1029,3 puanla birinci olurken, 47,6 Kg’lık Bluefin Orkinos yakalayan ve 155 cm ile 163 cm Bluefin Orkinosu yakalayıp canlı denize salan Burak Galip Akkurt, Ahmet Akıncı, Ahmet Turan, Serkan Aşkar, Cem Akkurt ve Mehmet Çelik’ten oluşan STAFU ekibi 958,8 puan ile ikinci oldu. 

 

49,3 Kg, 49,9 Kg ve 56,6 Kg’lık Bluefin Orkinos yakalayan Özgür Sezgin, Fikret Mesut Kocabıyık, Reyhan Sezgin ve İpek Kocabıyık’tan oluşan SİS 35 ekibi ise 934,8 puanla üçüncü olarak ödüle hak kazandı. Turnuvada 175 cm Bluefin Orkinos yakalayıp canlı ve sağlıklı olarak denize salan Macit Akad, Liya Akad, Tolga Kömüş ve Mehmet Dönmez’den oluşan ODIN ekibi de 734,1 puan kazanarak Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı.

 

Tuna Masters Teos’ta yarışmaya ek olarak, turnuva sahasında dünya lideri birçok marka da destekçi olarak ürünleri ile yer aldı. Bu yıl ilk defa, Tuna Master Turnuvaları Driftwood Sanatçısı Cem Özipek de “Denizden Gelen” sergisinde eserlerini sergiledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni