Büyük Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

            Türkiye genelinde telefonla aradıkları kişileri tehdit ve şantaj ile dolandırmaya çalışan, suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 zanlıdan 8’i tutuklandı.

            Yurt Dışı merkezli suç örgütünün İstanbul başta olmak üzere aralarında Ankara, İzmir ve Konya ilerinin de bulunduğu 4 ilde internet ve telefon dolandırıcılığına yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 zanlıdan 8’i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, ülke genelinde telefon üzerinden usulsüz elde ettikleri bilgiler ile tehdit ve şantaj yoluyla esnaf ve iş adamlarını arayarak para talep ettikleri, şahısların elde ettikleri bilgileri kullanarak esnaf ve iş adamları üzerinde baskı kurmaya çalıştıkları tespit edildi.

Çalışmada, suç örgütü üyelerinin ele geçirdiği bilgilerin bulunduğu hard disk ile, nakit olarak destelenmiş halde 3.000.000 Türk Lirası, 110.400 Dolar, 25.190 Euro ile çok sayıda sahte kimlik, cep telefonu ve sim kart ele geçirildi.

Şahısların alınan ifadesinde kendilerini yönlendiren ve ele geçirdikleri paralardan kendilerine pay veren kişinin Fahri G. olduğu, hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan Fahri G.’nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni