Ege Üniversitesi, Cumhuriyetin 99. yılını coşkuyla kutlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü Ege Üniversitesinde (EÜ) “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında düzenlenen bir dizi etkinlik ile kutlanacak. Kutlamalar, EÜ Rektörlüğü tarafından 28 Ekim Cuma günü, saat 08.30’da gerçekleştirilecek olan geleneksel çelenk sunma töreni ile başlayacak. EÜ Kapalı Spor Salonu önünde düzenlenecek törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katılacak.

 

Çelenk sunma töreninin ardından EÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen “100. Yılında Milli Mücadele’de Batı Anadolu ve İzmir Sempozyumu”,  Fen Fakültesi Konferans Salonunda saat 09.00’da başlayacak. Sempozyumun açılış konuşmalarını;  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker yapacak. Etkinliğin açılış konferansında ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan tarafından “Hürriyet ve İstiklal Fikrinin Zaferi Olarak Milli Mücadele” konulu sunum yapılacak.

 

EÜ Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonunda yapılacak 5 oturumla devam edecek sempozyumda; “İzmir’in İşgali ve İşgalin Yayılması”, “İşgal Günlerinde Batı Anadolu Şehirleri”, “Kaynakların İzini Sürmek” oturumları 28 Ekim günü yapılacak. 29 Ekim Cumartesi tarihinde ise “Büyük Zafer ve Sonrası” ile “Batı Cephesinden Portreler” başlıklı oturumlar gerçekleşecek. Oturumların ilki saat 09.00’da başlayacak.

 

Etkinlik, “Konferans Değerlendirme Oturumu”nun yapılmasının ardından sona erecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı