Hayatı Paylaşmak Adına Hiçbir Engel Tanımıyoruz

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada:

 

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bir kutlama gününden ziyade; engelli vatandaşlarımızın yaşadıklarını anlama ve bu minvalde bizlerin de hayatlarını gözden geçirmesi gereken bir farkındalık günüdür.

 

Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşam içinde yer almalarını sağlama, ihtiyaçlarını iyi anlama ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamı hazırlama sorumluluğu ile hareket etmeliyiz. Kadın ve çocuklarımız için olduğu gibi engelli hemşehrilerimiz için de pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

           

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezimizde, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanımız Sayın Hasan Bat ve yönetiminin fedakâr çalışmalarıyla, engelli kardeşlerimizin de azmiyle, toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi; sportif, kültürel ve sanatsal başarılara imza attıklarını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Yakın zamanda; Gölcük Belediyesi tarafından, Anıtpark'taki Lostra Salonu yanında, engelli hemşehrimizin akülü araçlarını, evlerine gitmeden şarj edebilecekleri akülü araç şarj ünitesi konuldu.

 

İlçemizde yaşayan işitme engelli kardeşlerimize hayatlarını kolaylaştıracak, evlerinde kullanacakları, ışıklı uyarı veren, 100 adet kapı zilinin de dağıtımını gerçekleştirdik. Çok sayıda akülü araç ve engelli sandalyesini ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize temin ettik. 

 

Gölcük Belediyesi tarafından; ebeveynleri işitme engelli olan, kendileri işitme engelli olmayan çocuklarımız için ‘Çocuk Türk İşaret Dili Kursu’ ile işitme engelli çocuklarımızın hayatlarını iletişim sorunu ile karşılaşmadan yaşamaları ve kendilerini doğru olarak ifade edebilmeleri için çok önemli olan ‘Dudak Okuma ve Sosyal Becerilerini Geliştirme Eğitimi’ kursu açtık.

 

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde kurs, sosyal ve kültürel faaliyetlere de aralıksız devam ediliyor.

 

Bugüne kadar olduğu gibi; önümüzdeki süreçte de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, karşılaştıkları engelleri ortadan kaldıracak, sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak çalışmaların öncüsü olmaya, bu konuda kentimizin tüm dinamiklerince yürütülen çalışmalara da azami destek sağlamaya devam edeceğiz.

 

Yol arkadaşlarım olarak gördüğüm çok değerli engelli kardeşlerim ve büyüklerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni