İskele Tasarım Hızlandırma Projesi için başvurular başladı

Türkiye Tasarım Vakfı’nın yürüttüğü İskele Tasarım Hızlandırma Projesi, öğrencilerin ve genç profesyonellerin üretim süreçlerine destek sağlıyor.

 

Türkiye Tasarım Vakfı’nın, Üsküdar Belediyesi ortaklığında İstanbul Sanayi Odası ve İTÜ ARI Teknokent iştiraki ile İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 yılı Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı kapsamında aldığı destekle yürüttüğü İskele Tasarım Hızlandırma Programı ve İskeleLAB Programı için başvurular başladı. Programlara katılmaya hak kazanan öğrencilere ve genç profesyonellere, proje kapsamında hazırlanan İskele Atölye’nin prototip üretim ekipmanları ve ortak çalışma alanlarından ücretsiz yararlanma imkânı sunulacak. 

 

Tasarımcılar programlara dahil oldukları süre boyunca, İskele Atölye’de bulunan makine ve teknik ekipmanlardan, bilgisayar donanımı ve yazılımlarından, açık ofis ve toplantı odasından atölyenin çalışma saatleri boyunca yararlanabilecek. Katılımcılara, tasarımlarını üretme süreçlerinde gerekli olabilecek hammadde ve malzemelerle birlikte prototiplerini test edebilecekleri alanlar sağlanacak. 

 

Katılımcıların tasarım fikirlerini üretim pratiklerine dönüştürmeleri sağlanacak

İskele Tasarım Hızlandırma Programı ile tasarım öğrencilerinin, tasarım girişimcilerinin ve girişimci adaylarının başvuruları bireysel ve grup olarak Türkiye Tasarım Vakfı web sitesi üzerinden alınacak ve proje süresince açık olacak. Başvurular belirli aralıklarla Seçici Kurul tarafından uygulanabilirlik, özgünlük, işlevsellik, sürdürülebilirlik, yenilikçi yaklaşım, marka gücü, sosyal etki gibi kriterler çerçevesinde değerlendirilerek, proje sürecini bitirmiş katılımcılar yerine yeni tasarımcıların katılımı sağlanacak. Tasarım girişimcilerine ayrıca mentorluk, hukuki ve marka danışmanlık desteği, yatırımcı buluşmalarına katılım imkânının yanı sıra projelerini tanıtabilecekleri ve iş potansiyellerini artırabilecekleri bir platform sağlanacak.

 

Tasarım öğrencileri de İskele Atölye’nin imkânlarından yararlanabilecek

İskeleLAB Programı ile tasarım öğrencilerinin lisans bitirme ödevleri, lisansüstü projeleri ve yarışma gruplarının hazırlık süreçlerine destek olunacak. Program başvuruları web sitesi üzerinden alınacak ve proje süresince açık olacak. Öğrenciler, başvurularının ardından değerlendirilecek ve randevu oluşturdukları süreç içinde atölyedeki tüm imkânları en fazla bir aylık süreyle kullanabilecek. Öğrencilerin proje çalışmalarına göre gerekli durumlarda kullanım süresini uzatma hakkı verilebilecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni