İZSU Menderes’te olası taşkınlara karşı önlemlerini artırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışların sel ve taşkınlara neden olduğu Menderes’te altyapı güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. İlçede yaz aylarından itibaren süren çalışmalarla 14 mahalledeki sel riski ortadan kaldırıldı.

İZSU Genel Müdürlüğü, Küçük Menderes havzasının çok yağış alan ilçelerinden Menderes’te, taşkınların tekrar etmemesi için aldığı önlemler kapsamında dereleri temizliyor ve dere yataklarında bulunan dere geçişi yapılarını yeniliyor.

14 mahallede çalışmalar tamamlandı
Çamönü, Keler, Tekeli, Değirmendere, Görece, Develi, Çileme, Akçaköy, Ataköy, Küner, Gölcükler, Çile, Çakaltepe ve Çatalca mahallelerinde toplam 40 bin metrelik dere hattında temizlikler tamamlandı. Çalışmalar kapsamında dere yataklarından toplam 7 bin 635 ton atık malzeme çıkarıldı. Ayrıca Ataköy, Çileme, Gölcükler, Çatalca, Çakaltepe-Palamutarası mahallelerinde dere yol geçişi imalatları tamamlandı.
İZSU ekipleri yoğun yağışlarda yaşanabilecek olumsuzları engellemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni