Kartepe Maşukiye’de Dere Islahı Çalışmaları Yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde yüzey sularının aktığı birçok derenin insan ve çevre sağlığına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kartepe İlçesinin turistik Maşukiye Mahallesinde yüzey sularını toplayan Dağ ve Kavaklı derelerinin düzenli akışını sağlamak için ıslah çalışmaları yapılıyor.

İL GENELİNDE DERE ISLAHLARI YAPILIYOR
Kocaeli genelinde altyapı yatırımları ile birlikte üstyapı çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren İSU Genel Müdürlüğü yatırım planı kapsamında birçok derede ıslah çalışmaları yapıyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle ani yağışlar meydana gelerek su baskınları ve taşkınlara neden olabiliyor. İSU Genel Müdürlüğü de yatırım programını belirlerken bu parametreleri göz önünde bulundurarak yatırımlarını gerçekleştiriyor.

TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
İSU Genel Müdürlüğü, bu kapsamda Kartepe ilçesi Maşukiye Mahallesinde bulunan Dağ ve Kavaklı derelerinde ıslah çalışmaları yapıyor. Kocaeli’nin yaz ve kış turizm merkezi Kartepe’nin bağlı olduğu Samanlı dağları yanı sıra ani ve yoğun yağışlarda taşkınlara neden olan iki derede ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu yılın ortalarında başlayan ıslah çalışmaları kapsamında ani yağışlarda gelen malzemeleri toplamak için 2 adet tersip bendi ile yol geçişleri için 3 adet menfez ile derelerde betonarme ve taş kesitler olarak ıslah çalışmaları yapılıyor.

SAPANCA YOLUNDA GEÇİŞLER
Kartepe ile Sakarya Sapanca Yolu üzerinden geçen dereler için menfez çalışmaları ile Sapanca yolunun altı kısmında dere ıslah çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Sapanca yolu üzerinde 2 adet menfez inşa edilecek. Çalışmalar nedeniyle trafikte yeni düzenlemeler yapıldı. İki derede yapılan menfez çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

DERE KORKULUĞU YAPILDI
Öte yandan İSU Genel Müdürlüğü, Maşukiye Manavgat caddesi üzerinden yüzey sularının toplandığı ve geçtiğimiz yıllarda ıslah edilen derede korkuluk imalatları yaptı. Tamamlanan çalışma ile birlikte dere korkuluk ile güvenlik altına alınarak insan ve çevre için tehlike oluşturmayacak hale getirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni