Nestlé Gönüllüleri, Sarıyer Kısırkaya Plajı’nı Temizledi

Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında İstanbul Kısırkaya Plajı’nı temizledi. Doğada hem spor hem de çevre temizliği yapmaya olanak veren ‘plogging’ etkinliği düzenleyen gönüllü ekip, yaklaşık 300 kg çöpün geri dönüşüm sürecine dahil edilmesini sağladı. Sarıyer Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen etkinlikte, Nestlé Türkiye CEO’su Leszek Wacirz de gönüllüler ile çevre temizliğine ekibiyle birlikte katıldı.  

 

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin, 2019 yılında kurduğu Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, değer yaratan yeni bir çalışmaya imza attı. İnsana, topluma ve gezegene karşı duyduğu sorumlulukla “2050 yılına kadar Net Sıfır emisyon” taahhüdü veren Nestlé’nin kurumsal yaklaşımını yaşamın farklı alanlarına taşıyan Kulüp Üyeleri, doğadan çöp toplama sporu anlamına gelen ‘plogging’ aktivitesi ile İstanbul Kısırkaya Plajı’nın temizlenmesi için gönüllü oldu. 

 

Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında düzenlenen aktivitede gönüllü ekibe, Nestlé Türkiye CEO’su Leszek Wacirz liderlik etti. İstanbul Sarıyer Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen kıyı temizleme etkinliğinde, Kısırkaya bölgesindeki plajda yaz aylarında biriken ve çevre kirliliğine sebep olan atıklar toplandı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç öncülüğünde Belediye çalışanlarının da dahil olduğu gönüllüler, doğadan yaklaşık 300 kg çöpü temizledi.

 

Plogging aktivitesinin ardından, Nestlé Türkiye CEO’su Leszek Wacirz ve Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü ekibi Kısırkaya Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ne destek ziyareti yaptı. 

 

Gelecek için Pozitif Etkiyi Büyütecek 

Fayda yaratmayı çalışma kültürünün merkezine koyan Nestlé Türkiye’nin Çalışan Gönüllülük Kulübü, bugüne kadar onlarca gönüllülük çalışmasında inisiyatif aldı. Yaklaşık üç yıldır faaliyet gösteren Platform, yaklaşık 212 saatini yardım ve destek çalışmalarına ayırarak dünyanın iyileştirilmesine katkı verdi. Gezegenin geleceğinde pozitif bir etki yaratmayı amaçlayan Nestlé’nin sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyen Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, ‘plogging’ etkinliğinin ardından bireyler ve aileler, topluluklar ve gezegenimiz için fayda yaratan aktivitelerini sürdürmeyi hedefliyor. Şirketin Ortak Değer Yaratma anlayışını yaşamın farklı alanlarına taşıyan Gönüllü Ekip, toplumsal ve kurumsal dayanışmanın en etkin örnekleri arasında yer alıyor.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni