Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde Seçim Heyecanı Yaşandı

AVUKAT BATUHAN İSMET DURNA OYBİRLİĞİ İLE BAŞKAN SEÇİLDİ

Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kurul toplantısı 9 Kasım 2022 tarihinde Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı ile yürütme kurulu üyeleri Hülya Çavuş ve Turgut Akın’ın da katıldığı toplantıda Gençlik Meclisi başkanlığına Avukat Batuhan İsmet Durna; asil ve yedek yürütme kurulu üyeliklerine Ayşe Melek Arslan, Büşra Üçler, İlke İzmir, Merve Can, Şerif Aynalı, Temcit Yalçın, Yağmur Yaşan, Nisa Aydemir, İrem Nur Köse, Emine Özen, Süleyman Çimen, Yaren Balaban, Ömrüye Beyza Kaptan ve Halil Çimen seçildi.

YÜCEL UĞUR UÇAR: “GENÇLİĞİN DAHA FAZLA İMKÂNA VE EŞİTLİĞE İHTİYACI VAR”
Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne üye 16-30 yaş arası gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen seçimli genel kurulda divan kurulu başkanlığına Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar, divan üyeliklerine ise Erkan Kaya ve Şilan Güney seçildi. Dokuz maddelik gündemi uygulatan divan kurulu, seçimlerin yönetimini de gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan Genel Sekreter Uçar, “Yolundan asla ayrılmayacağımız Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84.yılında saygı, minnet, özlem ve rahmetle anıyorum. Büyük Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler olarak her zaman daha çok çalışmamız gerektiğini hatırlatmayı kendime görev sayıyorum. Bu akşam buraya gelerek gençlerin kent yönetimindeki söz hakkına sahip çıkan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Gençliğin daha fazla imkâna ve eşitliğe ihtiyacı var. Gençliği sadece yaşamın bir dönemi olarak görmek bence doğru bir yaklaşım değil. Yalnızca gençliğin sahip olduğu bazı artılar var ki bunlar her milletin kaderini değiştirecek güçte özelliklere karşılık gelir. Ata’mızın işaret ettiği tam da budur. Gençlik; umutları taze, bir şeyleri değiştirecek gücü olan ve en önemlisi yeni fikirlere uyum sağlaması daha kolay bir kesimdir. Cumhuriyeti yükseltecek ve yaşatacak olan işte bu yüzden biziz.” şeklinde konuştu.

MEHMET TAŞLI: “KATILIM SAĞLAYAN TÜM GENÇLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı üyelere hitaben konuşarak, “Buraya gelmiş olmanız bizim için çok kıymetli. Duyarlılık gösteren, inisiyatif almak ve bir şeyleri değiştirmek isteyen gençlere her zaman ihtiyacımız var. Demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerdir. Göreve seçilecek arkadaşlarımızın büyük bir gayretle çalışacağından eminim. Gençlik Meclisimize bundan sonraki çalışmalarında başlarılar diliyorum ve ana yönetim kademesi olarak her zaman yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyorum.” dedi.

YENİ BAŞKAN DURNA’DAN BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Toplantıya katılan tüm üyelerin desteğiyle Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığına seçilen Avukat Batuhan İsmet Durna genel kurula hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizler biliyoruz ki bugün gençliğin sorunları ulusal düzeyde olduğu gibi yerel düzeyde de bulunmaktadır. Bu sorunlar maalesef ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu sosyo-ekonomik durumun bir tezahürü şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bu sorunların başında akla ilk gelenler elbette ki barınma, beslenme, ulaşım gibi asgari bir şekilde hayatın idamesi için gerekli olan olmazsa olmaz şartlardır. Bu sorunlara ilaveten kültürel açıdan gençliğin kendi kişisel gelişimi için önem arz eden tiyatro, bale, müzikal, sinema gibi sanatsal faaliyetlere erişim noktasında da çeşitli sorunları bulunmaktadır. Bizler gençliğin enerjisini ve dinamizmini kullanarak icra kabiliyetine haiz kurumları kamuoyu oluşturarak harekete geçirme kuvvetine gençlik olarak sahibiz. Yeter ki bizler bir olarak kendi gücümüzün farkında olalım ve sorunların çözümünde beraber hareket edebilelim. Sayın genel kurula şahsım ve yürütme kurulu üyesi arkadaşlarım adına bu görevi bizlere verdikleri için teşekkür eder, birlikte hareket ederek sorunların çözümünde ve karar alma süreçlerinde de bizlere bugün olduğu gibi desteklerini esirgememelerini temenni ederim.”

GENÇLİK MECLİSİ’NİN YENİ YÜRÜTME KURULU’NDA KADINLAR ÇOĞUNLUKTA
Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlık seçiminin ardından 7 asil ve 7 yedek yürütme kurulu üyeliği için seçim gerçekleştirildi. Blok liste şeklinde gerçekleştirilen seçimde asil yürütme kurulu üyeleri Ayşe Melek Arslan, Büşra Üçler, İlke İzmir, Merve Can, Şerif Aynalı, Temcit Yalçın ve Yağmur Yaşan oldu. Yeni oluşan yürütme kurulunda kadınların çoğunlukta oluşu dikkati çekerken üyelerin yaş ortalaması ise 21 oldu.

Toplantılarını asil-yedek ayrımı olmaksızın tüm üyelerin katılımıyla gerçekleştirecek olan yürütme kurulunun yedek üyeleri ise Nisa Aydemir, İrem Nur Köse, Emine Özen, Süleyman Çimen, Yaren Balaban, Ömrüye Beyza Kaptan ve Halil Çimen oldu. Seçiminin ardından yürütme kurulu üyesi Büşra Üçler bir konuşma yaparak genel kurul üyelerine teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte yürütme kurulu toplantılarının tüm üyelere ve üye olmasa dahi fikir ve katkı sunmak isteyen tüm gençlere açık yapılacağını kaydeden Üçler, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

ÖDEMİŞ’TE GENÇLERİN YAŞADIĞI SORUNLAR TARTIŞILDI
Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu seçimlerinin ardından Ödemiş’te gençlerin yaşadığı temel sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşülmesine geçildi. Yükseköğrenim öğrencileri başta yurt eksikliği olmak üzere barınma ve ulaşım konularında yaşadıkları zorlukları gündeme getirirken, Ödemiş’te gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması konusunda kapsamlı çalışmalar yapılması gerekliliği üzerinde fikir birliğine varıldı. Toplantıya katılan öğrencilerin bir diğer ortak talebi ise ilçe merkezinde geç saatlere kadar hizmet verecek bir ders çalışma ortamının sağlanması oldu. Genel kurulda gündeme getirilen tüm sorun ve talepler ilgili kurumlara aktarılarak kent konseyi yönetimi tarafından takibi sağlanacak.

GENÇLİK MECLİSİ’NE BAĞLI ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULDU
Dokuz maddelik gündemin yedinci maddesi kapsamında yeni çalışma gruplarının oluşturulması konusu görüşüldü. Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinin talepleri doğrultusunda çevre ve iklim krizi, kültür-sanat, proje geliştirme, yönerge değişikliği, sokak hayvanlarını koruma gibi konu başlıklarında çalışma gruplarının oluşturulmasına karar verildi. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni