Rota Konak’ı milyonlar beğendi

İzmir’in kalbi Konak’ın zengin tarihi geçmişi, kültürel çeşitliliğini sosyal medyada öne çıkarmak adına gerçekleştirilen ‘Rota Konak’ etkinliği rekor izlemeye ulaştı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un davetiyle 3 gün boyunca Konak sokaklarını karış karış dolaşan dijital içerik üreticilerinin sosyal medya üzerinden yaptığı bin 500’den fazla paylaşım 29 milyon 407 bin gösterim sağladı.

 

Konak Belediyesi’nin ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak, kent turizmini geliştirmek hedefiyle başlattığı ‘Rota Konak’ projesi kapsamında Konak’ı gezen sosyal medya dijital içerik üreticileri #rotakonak etiketiyle kentin farklı noktalarını deneyimleme fırsatı buldu.

 

BAŞKAN BATUR’DAN DAVET

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un davetiyle üç gün boyunca Konak’ın köklü geçmişine ışık tutan tarihi ve kültürel mekânlar ile önemli lezzet duraklarını keşfeden sosyal medya fenomenleri etkinlik boyunca ve sonrasında paylaştıkları içeriklerle sosyal medyayı adeta salladı. Rota Konak turunun ardından dijital içerik üreticileri etkileşimlerini ve takipçilerinden gelen yorumları Konak Belediyesi ile paylaştı.

 

29 MİLYONU GEÇTİ

Üç gün süren etkinliğe katılan 29 dijital içerik üreticisinin sosyal medya hesaplarından yaptığı 1.500’den fazla paylaşım kısa sürede 29 milyon 407 bin gösterime ulaştı. Konak Belediyesi’nin Başkan Batur döneminde hizmete açtığı Engelsiz Yaşam Köyü, Bilim Müzesi, Macera Parkı ve Engelli Kedi Evi gibi tesisleri gezen, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Patilerin Festivali’ne de konuk olan sosyal medya fenomenlerinin paylaşımları büyük beğeni aldı. Konak’ın eşsiz lezzetleri, doğal ve tarihi güzelliklerinin de yer aldığı paylaşımlar Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden seyahat tutkunlarının ilgisini çekti.

 

KONAK’A İLGİ ARTTI

Paylaşımlar üzerine kendilerine gelen Konak ile ilgili soruları da yanıtlayan fenomenler, takipçilerine deneyimlerini detaylı olarak aktardı. Büyük etkileşim alan paylaşımların ardından, seyahat, lezzet ve yeni deneyim arayan kişilerin Konak ziyaretinde gözle görülür bir artış yaşandı. Paylaşımların etkisi ve gösterim istatistiklerinin önümüzdeki günlerde daha da büyümeye devam edeceği öğrenildi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı