Tire’ye 3. Baraj Geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

                       

Tire Dereli Barajı 2023’te hazır

 

Türkiye’nin en verimli havzalarından Küçük Menderes havzasında 1420 dekar araziye can suyu verecek olan Tire Dereli Barajı’nda adım adım sona yaklaşılıyor. İnşaatta Gövde dolgu çalışmalarının son hızla devam ettiğini kaydeden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, İzmir Tireli üreticilere müjdeli haberi verdi. Barajda 2023 yılının ilk aylarında su tutulacağını  söyledi.

300 bin m3 dolgu yapılacak

 

Temelden yüksekliği 45 metre olarak projelendirilen Tire Dereli Barajı’nın gövdesinin kil çekirdekli kum çakıl dolgu tipinde projelendirildiğini kaydeden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “ İnşaatta şu ana kadar gövde, dolu savak, rölakasyon kazıları ile kondüvi,  su alma yapıları ve batardo imalatlarını tamamladık. 300 bin m3’lük gövde dolgusunun ise yaklaşık 100 bin m3’lük kısmını bitirdik. Hedefimiz 2023’ün ilk aylarında barajda su tutmak” diye konuştu.

 

3,5 milyon lira ek gelir

Tire’de daha önce Yenişehir ve Eskioba Barajlarını tamamlayarak bölge üreticisinin hizmetine sunduklarını hatırlatan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA,  ilçenin 3. Barajı olacak Dereli Barajı’nın 1420 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracağını söyledi.  

 

720 bin m3 su depolama kapasitesine sahip olacak barajın bölge ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, baraj sayesinde İzmirli üreticilerin 2022 yılı rakamlarıyla her yıl ortalama 3 milyon 550 bin lira ek gelir elde edeceğini açıkladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni