Tugay Karşıyaka’yı Yeraltı Konteynerleri İle Donattı

Karşıyaka Belediyesi’nin çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek, kötü koku problemine engel olmak için başlattığı yeraltı konteyner uygulaması başarıyla devam ediyor. İlçe genelinde bulunan eski tip konteynerler kaldırılarak yerine daha sağlıklı ve modern yeraltı konteynerleri yerleştiriliyor. Kentte bulunan yeraltı konteynerlerine 2022 yılında 71 tane daha eklenerek toplam sayı 268’e çıkarıldı.

 

Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz ve düzenli bir Karşıyaka için mevcut çöp konteynerlerini kaldırarak yeraltı konteyner sistemini daha fazla yaygınlaştırıyor. 5000 litre kapasiteli yeraltı konteynerleri hava koşullarına, çöp, deniz ve yağmur suyuna karşı da dirençli olarak tasarlandı. Çöp atma bacası, yaya platformu, iç konteyner haznesi ve güvenlik platformundan oluşan konteynerlere atılan çöpler iç konteyner haznesinde depolanıyor.

 

EN SAĞLIKLI SİSTEM

Çöplerin toplanmasında en sağlıklı ve modern yöntem olarak bilinen yeraltı konteyner sistemi, klasik konteynerlerden yaklaşık 6 kat daha fazla depolama kapasitesine sahip olmakla birlikte; çevreye kötü koku ve bakteri yayılmasının da önüne geçiyor. Böylece, çöplerin çevreye dağılarak kirlilik yaratması engelleniyor. Ayrıca sistem olası kazaların önüne geçmek için güvenlik koşulları da gözetilerek tasarlandı. Konteynerlerde; çöplerin depolandığı iç konteyner haznesi çöpleri boşaltmak suretiyle çıkarıldığında, güvenlik platformu adı verilen malzeme kuyunun ağzını tamamen kapatarak kuyunun içerisine canlıların düşmesini engelleyecek şekilde asansör sistemi de mevcut.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni