Van Büyükşehir Belediyesi Yeni Bir Parkı Daha Hizmete Açıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından İskele sahil şeridinde yapımına başlanan 28 bin metrekarelik biyolojik göletli park açılış için gün sayıyor. Parkın bulunduğu Sahil şeridi çöp ve artıklardan arındırılırken Van Gölünde başlatılan ikinci etap dip çamuru temizlik çalışmaları da sürüyor.

Van Gölü için hayati önem taşıyan arıtma tesisinin devreye girmesi, sahil şeridinde yapılan dip çamuru temizliği bölgede yeni projelerin de önünü açtı. Halkın talepleri ve yeşil alan sayısını artırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı İskele Mahallesi Yaşar Parkı bitişiğinde 28 bin metrekarelik yeni bir parkı daha vatandaşların hizmetine açmaya hazırlanıyor.

Mart ayında yapımına başlanan parkta birçok yeniliğe imza atılırken 28 bin metrekarelik alanda, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, kuş yuvaları, oturma alanları, 200 kişilik anfi tiyatro, macera parkuru, minyatür deniz feneri yer alırken alana da bin adet ağaç dikildi. Alan içerisinde yer alan 5 bin metrekarelik sazlık alan ise korunup biyolojik gölet olarak tasarlandı. Etrafı taşlarla estetik bir şekilde örülen gölete kaz, ördek gibi kümes hayvanları ve barınmaları içinde yuvalar bırakılacak. Ayrıca sahil şeridi de çöp ve artıklardan temizlenirken gölde de ikinci etap dip çamuru temizlik çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kentteki yeşil alan sayısını artırmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Mehmet Kaptanoğlu “Yaşar Kemal parkı daha önce 48 bin metre karelik bir alana sahipti. Bu 48 bin metre karelik alanın hemen ön kısmında atıl durumda kötü görüntüye sahip bir alan vardı. Biz bu alanı değerlendirme noktasında ilk önce alanda dolgu işlemi çalışması yaptık. Sahile ve kumsala hiç dokunmadık. Ayrıca bu alanda 5 bin metre karelik birde sazlık alan var. Bu alanın doğallığına hiç müdahale etmedin sadece etrafını ördük. Biz daha sonra burada çeşitli hayvanların barınması içinde yuva bırakıp barınmalarını sağlayacağız. Yine proje kapsamında Yaşar Kemal parkı da baştan aşağı yenilenecek.  Parkımız kentimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni