Yeni Emniyet Müdürlüğü önüne üstgeçit yapımına başlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından, yeni emniyet binası için D-130 Karayolu üzerine üstgeçit yapılıyor

 

Başiskele D-130 Karayolu Yeni Gölcük Yolu üzerinde yapımı tamamlanan yeni Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına ulaşımı sağlayacak yaya üstgeçidi ve toplu taşıma araçlarının durup kalkabileceği durak cebi yapılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalara başlandı. Üstgeçit yapımı kapsamında 16 adet temel kazık çakılması çalışmalarına başlandı.

 

ZEMİN ASFALT KAPLAMA

44 metre uzunlukta 3 metre genişlikte inşa edilecek üstgeçit için 283 metre uzunlukta yan yol durak cebi yapılacak. 1000 metreküp kazı, 6 bin 250 metreküp dolgu yapılacak üstgeçit yapım çalışmalarında 160 metreküp beton, 125 ton demir 165 ton çelik 650 ton asfalt, 755 ton plent miks temel, 2 bin 670 metrekare parke, 730 metre bordur kullanılacak. Üstgeçidin 220 metrekare zemini asfalt kaplama yapılacak.

 

YAYA ÜST GEÇİDİ VE DURAK CEBİ

44 metre uzunlukta 3 metre genişlikte çelik konstrüksiyon olarak yapılacak yeni üst geçit, D-130 Karayolu üzerine inşa ediliyor Üstgeçidin yanı sıra 283 metrelik bir durak cebi yapılarak toplu taşıma araçlarının durup kalkabileceği bir durak yapılacak. 2 adet asansörü olacak çelik konstrüksiyon yaya üstgeçidi tek açıklıklı olarak başında ve sonunda ayakları olacak şekilde projelendirildi. Yapımına başlanan yaya üstgeçidi ve durak cebiyle vatandaşların yeni emniyet müdürlüğü binasına ulaşımları kolaylaştırılmış olacak.

 

YAN YOLLARI VE OTAPARKI YAPILDI

Başiskele D-130 Karayolu’nun Yeni Gölcük Yolu üzerinde, yapımı tamamlanan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nın 3 kilometrelik yan yolları ve 14 bin metrekarelik otoparkı da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni