Yenilikçi teknolojiler Expo Tech’te buluştu

“Yerli üretim, global ticaret” temasıyla düzenlenen Expo Tech – Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı, dört gün boyunca yerli ve yabancı katılımcı ile ziyaretçileri ağırlarken farklı sektörlerdeki teknolojiyi kullanan tüm aktörleri İzmir’de tek çatı altında bir araya getirdi ve yenilikçi teknolojilerin buluşma noktası oldu.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Ekaglobal Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Expo Tech – Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı’na otomotivden savunma sanayine, kimyadan gıdaya, enerjiden bilişime kadar tüm sektörlerdeki teknolojiyi kullanan üreticiler ile Ar-Ge merkezleri, üniversiteler katıldı. Fuarda,  Ar-Ge merkezleri, tasarım merkezleri, kuluçka ve startup aşamasındaki firmalar ile teknoparklar ve organize sanayi bölgelerinde yer alan firmaların en inovatif ürünleri de sergilendi. 75 katılımcının yer aldığı fuarın, Afyon’dan Gaziantep’e, Ankara’dan İstanbul’a, Kayseri’den Tekirdağ’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından ve Almanya’dan ABD’ye, Fransa’dan Tacikistan’a, Tunus’tan Venezuela’ya kadar toplam 17 ülkeden ziyaretçisi oldu. 

 

Bir teknoloji buluşması noktası da olan Expo Tech, üretimin ve ticaretin kalbinin attığı uluslararası bir pazar yeri oldu. Yeni girişimci ve startuplara fırsatlar veren, yatırımcılara yeni kapılar açan, gençlerin teknoloji ile buluşma, kendilerini reel olarak ifade etme platformu da oldu. Fuar ile sektöründe lider sanayicilerin tedarikçilerle buluşarak iş gücünü büyütmesi ve üretimlerde yerlilik oranının artırılması da hedeflendi. Fuar kapsamında; çok sayıda uzman ve akademisyenin katıldığı “Yeşil Mutabakat ve Temiz Enerji, Üretimde Yerlilik” konularında düzenlenen 12 panel, 10 konferans, 8 sektör toplantısı, yerli ve uluslararası firmalar ile yüz yüze iş görüşmeleri düzenlenirken startuplar için de melek yatırımcılarla buluşarak projelerini tanıtma fırsatı buldukları özel oturumlar gerçekleştirildi.

 

Katılımcılar ne söyledi?

 

Kağıt petek panel ile fuar standı 

Tamamı geri dönüşümlü kağıt petek panellerle ürettikleri fuar standı ile Expo Teck’e katılan Arespak Ambalaj, farklı stant tasarımıyla dikkat çekti. Arespak Ambalaj Genel Koordinatörü Cenker Gezgin, geri dönüşümle karton koli, petek panel, petek panel palet gibi birçok ürün ürettiklerini belirterek, tamamı petek panelden oluşan fuar standının çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu söyledi. Fuar standının katılımcılar tarafından büyük merakla ve ilgiyle karşılandığını belirten Gezgin, “Sektöründe yenilikçi, teknolojiyi takip eden bir firmayız ve tamamı geri dönüşüm malzemeden üretilen çevreye tam duyarlı petek panellerle üretilen standımız sektörümüzdeki en yenilikçi ürünlerden. Tamamen kağıttan oluşmasına karşın yüksek mukavemet sağlıyor ve birçok kez de yeniden kullanılabiliyor. Ayrıca, kullanım tamamen geri dönüştürülebilir ve tamamen doğa dostu. Bunun yanında maliyet konusunda da alternatiflerine oranla çok daha kârlı. Gördüğümüz ilgiden oldukça memnunuz, yakın zamanda petek panel stantlarımızı daha fazla yerde görmeyi umuyoruz” diye konuştu. 

 

Savunma sanayinden ticari araçlara kadar farklı alanda üretim yapan sanayi devi BMC de fuara; insansız, uzaktan kumanda ile kullanılabilme özelliğine sahip üzerinde silahlı drone da taşıyabilen zırhlı aracı Amazon ve son dönemdeki en dikkat çekici projelerinden biri olan yerli üretim doğuştan zırhlı SUV modeli Tulga ile katıldı. Firma yetkilileri, otobüsten kamyona ve savunma sanayine kadar birçok alanda üretim ve ihracat yaptıklarını hatırlatarak, “İzmir’in, Ege’nin, otomotiv ve savunma sanayi açısından geçmişi ortada. Yedek parça vs. üretenleri de kattığımızda potansiyel büyük. Biz de firma olarak her zaman İzmir’de fuarlarda yer almayı önemsiyoruz. Expo Tech’in de BMC gibi firmaların desteği ve katılımıyla birlikte gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğinden, ülkemizden ve yurtdışından katılımcılarla yeni teknolojilerin sergilendiği bir buluşma noktası olacağından eminiz” dedi. 

 

Ulusal ve uluslararası birçok ödül kazanan, arkeoloji, haritacılık, inşaat, madencilik gibi alanlarda saha ile ofis çalışmasını birleştiren entegre bir çözüm olan FieldTech’in kurucusu Mimar Selin Küçük, fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Yerli ve yabancı ziyaretçilerden ve savunma sanayinden kamu kurumlarına birçok alandan ilgi gördüklerini belirten Küçük, “Verimli bir fuarı geride bıraktık. Yabancı ziyaretçilerimizle, kamu kurumları ve özel şirketlerin temsilcileriyle buluştuğumuz dört günlük Expo Tech İzmir oldukça keyifli ve verimli geçti. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da ziyaretçilerimiz arasında yer aldı” diye konuştu. 

 

Fuar katılımcıları arasında yer alan Saya Grup şirketi Volt Teknoloji’nin, İş Geliştirme Uzmanı Eda Alparslan da savunma sanayi alanında çeşitli motorlar ürettiklerini belirterek, “Havacılık alanında TUSAŞ’ın yürüttüğü birçok projede jeneratör sistemleri üretiyoruz, yerli helikopter projelerinde de bazı parça üretimlerimiz var. Bir İzmir firması olarak burada olmak bizim için önemli. Kendi kentimizde ürünlerimizi ve neler yaptığımızı anlatmak, savunma sanayine olan katkılarımızı göstermek için bir fırsat oldu. Gördüğümüz ilgiden de memnunuz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni