Yükseköğretim Kalite Kurulu ve British Council, Londra’da çalışma ziyaretleri gerçekleştirdi

British Council ve Yükseköğretim Kalite Kurulu, Türkiye’deki öğretim ve öğrenimde mükemmelliği geliştirmeye yönelik iş birliğini genişleterek Birleşik Krallık’taki iyi örnekleri ve bu alandaki çalışma modellerini Londra’da inceledi.

 

Birleşik Krallık’taki üniversitelerde yürütülen öğretme ve öğrenme mükemmelliği uygulaması hakkında bilgi edinmeyi amaçlayan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve British Council heyeti, 8-15 Ekim tarihleri arasında Londra’da üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi. 

 

British Council tarafından, Advance HE kurumu ile organize edilen saha ziyaretlerine, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, YÖKAK Uzmanı Doç. Dr. Salih Bardakçı’nın yanı sıra British Council’dan Eğitim Direktörü Ayşen Güven ve Eğitim Projeleri Müdürü Ali Murat Güçlü katıldı. Türkiye heyeti, University College London, City University of London, University of East London, UK Science Council, Advance HE ve MEB Londra Eğitim Müşavirliğini ziyaret ederek, kurumların üst düzey yöneticileri ile çalışma toplantılarını gerçekleştirdiler.

 

Bir hafta süren ziyaretle, YÖKAK ve British Council arasında ortak çalışma alanlarının belirlenmesi ve Birleşik Krallık üniversitelerinde kurulmuş öğretme ve öğrenme mükemmeliyet merkezlerinin çalışma modellerinin incelenmesi amaçlandı. Son ziyaretini British Council’ın Londra ofisine gerçekleştiren YÖKAK heyeti, British Council’ın İngilizce, Yükseköğretim ve Ölçme-Değerlendirme Programları yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirerek iki kurum arasındaki ortak çalışma alanlarını değerlendirdi. 

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Mustafa Çufalı“Yükseköğretim Kalite Kurulu olarak uluslararası alanda iş birliği ve tecrübe paylaşımlarımızı sürdürüyoruz. Londra’da gerçekleştirdiğimiz akademik ziyaretlerde öğretme ve öğrenme mükemmeliyet merkezlerinin temsilcileri ile kapsamlı ve faydalı görüşmelerde bulunduk. British Council ile başlattığımız bu çalışma ziyaretleriyle ile hem Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz çalışmaları anlattık hem Birleşik Krallık üniversitelerinin çalışmalarını yerinde gözlemleme fırsatı bulduk hem de kaliteli eğitim konusunda iki ülke kurumlarındaki uygulamalar ve yenilikler hakkında tecrübelerimizi paylaştık” dedi.

 

British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven, “Türkiye yükseköğretiminde başarılı ve kapsamlı çalışmalar gerçekleştiren Yükseköğretim Kalite Kurulu ile süren stratejik ortaklığımız devam ediyor. YÖKAK heyeti ile Londra’da altı farklı kurumu ziyaret ettik. Öğretme ve öğrenme mükemmeliyeti konusunda bilgi paylaşımında bulunduk. Birleşik Krallık ve Türkiye kurumları arasında stratejik ortaklıklar kurmaktan ve bu ortaklıkları derinleştirerek desteklemekten dolayı çok memnunuz. Ortak çalışma alanlarımızı belirleyip, YÖKAK ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

2021 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu ve British Council Türkiye arasında imzalanan mutabakat beyanı çerçevesinde, iki kurum ortak çalışma alanlarını çeşitlendiriyor. Birleşik Krallık’a yapılan çalışma ziyareti, Türkiye'de öğretim ve öğrenimde mükemmelliği geliştirmeye yönelik iş birliğinin devamı olarak hayata geçirildi. Bu ortaklığın ilk çalışması, British Council, YÖKAK ve Advance HE iş birliğiyle 150’den fazla üniversiteden 190 akademisyenin katılım gösterdiği, Türkiye’deki üniversitelerde öğretme ve öğrenmede mükemmeliyet merkezlerinin kurulması ve burada görev alacakların desteklenmesini amaçlayan çift dilli bir eğitim programıydı.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni