Zabıta Teşkilatı 196. Yaşını Kutluyor

Belediye Başkanı Alper Taban, Zabıta Haftası etkinliklerinin açılışında Zabıta Personeli ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Taban, zabıtanın zor bir birim olduğunu bildiklerini ifade ederek “Çaba ve emeklerinizi görüyoruz” dedi.

 

Kuruluşu Osmanlı dönemine dayanan Zabıta Teşkilatı, ilk olarak 4 Eylül 1826 tarihinde İhtisap Nezareti ismiyle faaliyete geçti. Aynı zamanda bu tarih zabıta teşkilatının başlangıcı kabul edilirken, 16 Ağustos 1854 tarihinde resmi bir tebliğ ile günümüz belediyeciliğinin temeli olan “İstanbul Şehremaneti İdaresi” kurulmuş, İhtisap Nezareti kaldırılmıştır. 1930 yılında çıkarılan Belediye Yasası’nda zabıtanın belediye hizmetlerini yerine getiren özel bir kuvvet olması öngörülürken, 1956’da ise Zabıta özel bir Müdürlük haline getirilmiştir. 2005 yılında yeniden düzenlenen Belediye Kanunu ile Zabıta hizmetleri, bugünkü şeklini almıştır.

 

ZABITA HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Zabıta birimi, kurulduğu günden bu yana halkın sağlığı, huzuru ve güvenliği için mücadele eden bir teşkilat olarak biliniyor. Her yıl 1-7 Eylül arası kuruluş yıl dönümünü de içerisinde barındıran tarihlerde Zabıta Haftası olarak kutlanırken, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bu sabah Zabıta Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Zabıta Haftası etkinliklerinin başlangıcı olan kahvaltıda, Başkan Taban personelin haftasını kutladı.

 

“ZABITA ZOR BİR BİRİM”

Kahvaltı sonrası personele yönelik bir konuşma da yapan Başkan Taban, “Bugün Zabıta Haftası kapsamında bir aradayız. 2017 yılı Kasım ayı itibariyle birlikte çalışmaya başladık. Ben de bu ailenin içerisine dahil oldum. Ben Zabıta Müdürlüğü’nün zor bir birim olduğunu düşünüyorum. Bakıyorum bugün aramızda hem tecrübeli ağabeylerimiz var hem de yeni katılmış genç arkadaşlarımız var. Yine yardımcı personel olarak katılan güvenliklerimiz var. İki tane de bayan personelimiz aramıza yeni katıldı. Denetimlerde bunun da mutlaka faydası olacaktır. Sizler önünüzdeki tüm konuları çözmeye, çözüme götürmeye gayret ediyorsunuz. Çaba ve emeklerinizi görüyoruz. Ben bu vesileyle bir kez daha Zabıta Haftasının kutlu olmasını diliyor görevlerinizde başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni