38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın Kazananları Açıklandı

Bugüne kadar dünyanın dört bir yanından 9.000’i aşkın sanatçıyı ve eserlerini buluşturan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın otuz sekizincisi, uluslararası jürinin yaptığı değerlendirme toplantısıyla sonuçlandı. 

 

“Karikatürün Oscar’ları” olarak bilinen yarışmada Engin Selçuk’un eseri birincilik ödülüne değer görüldü. İranlı sanatçı Mahmood Nazari ikincilik, İtalyan sanatçı Marco De Angelis üçüncülük ödülüne değer bulunurken,
 ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ Ödülü Fethi Gürcan Mermertaş’a verildi.

 

Aydın Doğan Vakfı tarafından, karikatürün hoşgörü ve sağduyuyu en güzel yansıtan sanatlardan biri olduğu inancıyla düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu yıl otuz sekizincisi gerçekleştirildi. 

 

Dünyanın dört bir tarafından farklı düşünce ve inançları karikatüre döken sanatçıları bir araya getiren ve sanatlarını ifade etmelerine olanak sağlayan yarışmaya, bu yıl 63 ülkeden 564 karikatürist, toplam 1.531 eserle katıldı.

 

Karikatür ustalarından oluşan jüri

 

Antonio Antunes’in (Portekiz) başkanlığında, Ercan Akyol (Türkiye), Fawzy Morsy (Mısır), Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Türkiye), Liza Donnelly (ABD), Marlene Pohle (Arjantin), Piyale Madra (Türkiye), Pol Leurs (Lüksemburg) ve Tan Oral (Türkiye) gibi dünya çapında ün kazanmış karikatür ustaları ve sanatçılardan oluşan uluslararası jüri, ön elemeyi geçen 30 ülkeden 76 karikatüristin 93 eserini değerlendirdi. 

 

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Engin Selçuk’un eseri birincilik ödülüne değer görüldü. İranlı sanatçı Mahmood Nazari ikincilik ödülüyle değerlendirilirken, İtalyan sanatçı Marco De Angelis üçüncülük ödülüne değer bulundu.

 

‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ Özel Ödülü Mermertaş’ın…

 

Kız çocukları ve genç kadınların yaşamlarının her alanında eşit fırsatlara sahip olmalarına destek vermek amacıyla çalışmalar yapan Aydın Doğan Vakfı, her yıl Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ konulu özel bir ödül veriyor. Bu yıl bu özel ödülün sahibi, Fethi Gürcan Mermertaş oldu. 

3 sanatçıya Başarı Ödülü

 

Seçici Kurul ayrıca Hırvatistan’dan Nikola Listes, Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Şevket Yalaz’ı Başarı Ödülü’ne değer gördü.

 

Ödül töreninin Ocak 2023’te yapılması planlanıyor

 

38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül olarak birinciye 6.000 dolar, ikinciye 2.500 dolar, üçüncüye 1.000 dolar takdim edilecek. Ayrıca Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar Ödülü’nü kazanan sanatçı, 6.000 dolarlık ödülün sahibi olacak. Başarı Ödülü kazanan üç sanatçıya ise 500’er dolar ödül verilecek.  

 

Dereceye giren tüm sanatçıların ödülleri ve başarılarını simgeleyen heykellerin, 2023 Ocak ayında, İstanbul Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak törende takdim edilmesi planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni