Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali’nin Uluslararası Jürisi Belli Oldu

Bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasında 8’inci kez sinemaseverlerle buluşacak olan Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma jürisi açıklandı.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Sinema Genel Müdürlüğü, TRT, THY, AA, Albayrak Medya, Vakıf Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Fidan Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8’inci kez Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali düzenlenecek. 24-30 Kasım tarihleri arasında Atlas 1948 Sineması ve Akademi Beyoğlu’nda sinemaseverlerle bir araya gelecek festival; programında film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve bir panele yer verecek.

 

Jüri Başkanlığını Nacer Khemir Üstlenecek

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma bölümünün jüri başkanlığını uluslararası pek çok festivalden ödülle dönen; Çöl İşaretçileriGüvercinin Kayıp Gerdanlığı ve Bab’ Aziz filmlerinden oluşan Çöl Üçlemesi ve Şehrazat gibi filmlerin Tunuslu usta yönetmeni Nacer Khemir üstlenecek.

 

Uluslararası Yarışma jürisinde ayrıca Azerbaycan Sinema Müdürü ve yönetmen Ru Hasanov; Oscar Akademi üyesi, İranlı yönetmen Nergis Abyar; Sırp festival programcısı, eleştirmen, belgesel ve deneysel film yapımcısı Igor Toholj; Mısırlı gazeteci, aktivist ve belgesel yönetmeni Assaad Taha yer alacak.

 

Festivalin Açılış Filmi “Bab’ Aziz”!

Festivalin 24 Kasım Perşembe günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek açılış töreninde Tunuslu yönetmen Nacer Khemir’in, âmâ bir dervişi konu alan 2005 yapımı “Bab’Aziz” filminin gösterimi yapılacak.

 

Festival kapsamında yönetmen Nacer Khemir, 27 Kasım Pazar günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştireceği “Ustalık Sınıfı”nda deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacak.

 

48 Ülkeden 602 Eser Yarışacak

Türkiye’de ve dünyada Hz. Muhammed’e ithafen düzenlenen ilk festival olan 8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali, “Yarışma” ve endüstriyel bölümü “Son Taslak” bölümlerinden oluşuyor. Festival kapsamında Ulusal ve Uluslararası Yarışma kategorileri ve Son Taslak Kısa Film Yapım Desteği’ne 48 ülkeden başvuru yapan toplam 602 eser yarışacak. Ön jürinin değerlendirmesinin ardından 1 Kasım Salı günü gerçekleşecek basın toplantısında finalist eserler ve etkinlik takvimi açıklanacak.

 

Toplam 300 Bin TL Para Ödülü!

“Yarışma” bölümünde; ulusal ve uluslararası kategorilerde kurmaca, animasyon ve belgesel dallarında yarışan filmlerin kazananlarına toplam 150 bin TL ödül ve “Kısa Film Yapım Desteği” kategorisinde başvurulan “Son Taslak” bölümünde de 3 projeye toplam 150 bin TL destek sağlanacak. Toplam 300 bin TL ödülün dağıtılacağı festivalin gala ve ödül töreni 30 Kasım Çarşamba akşamı Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde gerçekleşecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni