BİLGİ WelcomeFest’te dünyanın dört bir yanından öğrenciler kültürlerini tanıttı

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yeni akademik yılda tüm öğrencilerine “hoş geldin” demek amacıyla 31 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında düzenlediği WelcomeFest’te BİLGİ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler yemek tadımı, defile, dans gösterisi ve müzik yarışması gibi etkinliklerle kültürlerini tanıttı. Etkinlikte BİLGİ öğrencileri farklı kültürleri yakından tanıma imkânı buldu

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yeni akademik yılda tüm öğrencilerine “hoş geldin” demek amacıyla düzenlediği WelcomeFest birbirinden renkli etkinliklerle devam ediyor. Festival kapsamında önceki gün farklı sektörlerden 60’ı aşkın firma ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen sektörel buluşmaların ardından dün ise santralistanbul Kampüsü’nde International Day ve Öğrenci Kulüp Günü etkinlikleri düzenlendi. 

 

21 ülkeden öğrenciler kültürlerini tanıttı

100’ü aşkın ülkeden 2500 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye’de en çok uluslararası öğrenciye eğitim veren vakıf üniversiteleri arasında yer alıyor. WelcomeFest kapsamında düzenlenen International Day’de Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Güney Kore, Afganistan, Pakistan, Mısır, Suriye, Irak, Fas, Nijerya, Sudan ve Endonezya’nın da yer aldığı 21 ülkeden öğrenciler santralistanbul Kampüsü’nde açtıkları stantlarda kendi ülkelerini tanıttı. Yapılan etkinliklerde öğrenciler, birbirlerinin müzik, yemek, dans, yöresel kıyafet gibi kültürlerini yakından tanıma olanağı elde etti. 

 

Yemek tadım etkinliğinde uluslararası öğrenciler tarafından hazırlanan kuskus, rişta, griwech gibi yöresel yemekler festivale katılanların büyük ilgisini çekti. Düzenlenen defilede ülkelerinin yöresel kıyafetlerini giyerek podyumda sergileyen öğrenciler, ayrıca dans gösterileri ve kendi ülkelerine ait şarkıları seslendirerek eğlenceli anlar yaşadı. 

 

Festivalde ayrıca spor, sanat, akademik, fikir, sosyal sorumluluk ve hobi alanlarında faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri açtıkları stantlarda öğrencilerle yaptıkları çalışmaları paylaştı. WelcomeFest bugün Ceza konseri ve DJ performansıyla devam edecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni