Borusan Sanat’ta Bu Hafta

Borusan Sanat, dünyaca ünlü şef ve solistleri izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. BİFO’nun onursal şefi Gürer Aykal’ın yönetimindeki BİFO, “Gürer Aykal: 80. Yaş Günü” konseriyle 3 Kasım Perşembe saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerle bir araya gelecek. Borusan Müzik Evi ise sezonun ilk konserinde 5 Kasım Perşembe günü saat 21.00’de Burak Özdemir ve topluluğu Musica Sequenza’yı ağırlayacak.

 

BİFO’nun onursal şefi Gürer Aykal’ın 80. yaşına özel bir konser

Borusan Sanat, BİFO’nun onursal şefi Gürer Aykal yönetiminde verdiği, her sezon ilgiyle izlenen konserlerinin ilkinde müzikseverlerle birlikte Aykal’ın 80. yaş gününü kutlayacak. 3 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde “Gürer Aykal: 80. Yaş Günü” başlıklı konserde izleyicisi ile buluşacak olan BİFO; Charles Ives, George Antheil ve Arnold Schönberg gibi 20. yüzyıla damga vurmuş bestecilerin eserlerinin yorumuyla dikkat çeken Finlandiyalı piyanist Joonas Ahonen’e eşlik edecek. Bu özel konserde, bir dönem Aykal’ın da öğretmeni olan eğitimci, besteci ve müzikolog Ahmet Adnan Saygun’un 1. Piyano Konçertosu ve Prokofiev’in bir ve iki numaralı Romeo ve Juliet Süiti’nden bölümler seslendirilecek.

 

Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali, keyifli sohbetleriyle Zorlu PSM Meydan Fuaye alanında program üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu konser, eş zamanlı olarak Borusan Klasik/Karnaval üzerinden canlı olarak dinlenebilecek.

 

Borusan Müzik Evi’nde Burak Özdemir ile barok müziğe yeni bir yorum

İmza attığı projeler ile izleyici ve dinleyicileri kendine hayran bırakan, enstrümanı fagotun özgün dilini müzikseverlere çığır açan projeleriyle sunan Burak Özdemir, topluluğu Musica Sequenza ile birlikte Borusan Müzik Evi’ne geliyor. Barok müzik ve farklı stilleri yeni bir diyalog çerçevesinde birleştiren bir anlayışa sahip Sampling Barok, 5 Kasım Cumartesi günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde.

 

Borusan Sanat’ın sezon boyu düzenlediği tüm konserlerin biletlerine passo.com.tr, Passo mobil uygulaması ve Passo perakende satış noktalarından erişilebilecek. PDF bilet ve konser özelinde mobil cihazlardan belirlenen karekod gibi dijital bilet seçenekleriyle etkinliklere girilebilecek. 

 

 

GÜRER AYKAL: 80. YAŞ GÜNÜ 

3 KASIM 2022 Perşembe 20.00

ZORLU PSM TURKCELL SAHNESİ

 

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

GÜRER AYKAL şef

JOONAS AHONEN piyano 

 

AYDIN BÜKE ve SERHAN BALİ ile konser öncesi söyleşi
 19.00-19.30

 

SAYGUN Piyano Konçerto no.1

PROKOFIEV Romeo ve Juliet, Süit no.2, op.64:

I. Montagueler ve Capuletler

II. Genç Juliet

VI. Hizmetçilerin Zambaklar ile Dansı

VII. Romeo, Juliet’in Mezarında

PROKOFIEV Romeo ve Juliet, Süit no.1, op.64:

IV. Minuet 

V. Maskeler 

VI. Balkon Sahnesi 

VII. Tybalt’ın Ölümü 

 

BURAK ÖZDEMİR & MUSICA SEQUENZA SAMPLING BAROQUE/BACH 

5 KASIM 2022 Cumartesi 21.00

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni