Bükreş’te Ertuğrul 1890 Filmi Rumen Sinemaseverlerin Beğenisine Sunuldu

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Ertuğrul Fırkateyni’nin batışının 132. yıl dönümü münasebetiyle Türk sinemasının önde gelen tarihî filmlerinden biri olan Türk-Japon ortak yapımı “Ertuğrul 1890” adlı filmi Romanya’da izleyicilerle buluşturdu.

 

Romanya genelinde film gösterim etkinlikleri düzenleyerek Türkiye’nin sinema birikimini Rumen izleyicilerle buluşturan Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Creart Sanat ve Gelenek Merkezi iş birliğiyle Türk-Japon dostluğunu pekiştiren, 1890 yılında İstanbul’dan Japonya’ya giden ve dönüş yolunda batan Ertuğrul Fırkateyni’nin hikâyesini konu edinen “Ertuğrul 1890” filmini Rumen sinemaseverlerin beğenisine sundu. Creart Sanat ve Gelenek Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Büyükelçilik mensupları, tarihçiler ve akademisyenler katıldı.

 

Bükreş YEE Koordinatörü Mustafa Yıldız, etkinliğe ilişkin yaptığı konuşmada “Köklü tarihimizde yaşamış olduğumuz sevinçler gibi hüzünler de bulunmaktadır. Bunlardan biri de 1890 yılında Ertuğrul Fırkateyni’nin batışıdır. Oyuncu kadrosu, görsel efektleri, senaryosu ve konusu ile adından sıkça söz ettiren ve Türk-Japon dostluğunun dönüm noktalarından biri olan hadiseyi konu edinen filmi siz kıymetli sinemaseverler ile buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Enstitü, sürekli olarak düzenlediği faaliyetler ile Türk sinemasını dünyanın dört bir köşesinde tanıtmaya devam ediyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni