Harbiye Açık Hava Yaz Oyunları 30 Ağustos Coşkusuyla Sona Erdi

İBB Şehir Tiyatroları, Moliere’in doğumunun 400. yılında Hastalık Hastası oyununu Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde seyircisiyle buluşturdu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Moliere’in yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği Hastalık Hastası oyunuyla İstanbul seyircisinin karşısına çıktı. Oyunun başlamasını 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın heyecanıyla marşlar söyleyerek bekleyen seyirci, Hastalık Hastası’nın sonuna kadar coşkusunu sürdürdü.

 

Moliere’in doğumunun 400. yılında tiyatro seyircisini bir kez daha kahkahalara boğan Hastalık Hastası, “Açık Hava Yaz Oyunları”nın son oyununda seyircisine unutulmaz bir gece yaşattı.

 

“Açık Hava Yaz Oyunları” Haziran Programı

Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği İki Efendinin Uşağı; 15, 16 Haziran tarihlerinde,

William Shakespeare’in yazdığı, Serdar Biliş’in yönettiği 12. Gece; 18, 19 Haziran tarihlerinde,

Moliere’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği Hastalık Hastası; 21, 22 Haziran tarihlerinde sahnelendi.

 

 “Açık Hava Yaz Oyunları” Ağustos Programı Coşku Doluydu

William Shakespeare’in yazdığı, Serdar Biliş’in yönettiği 12. Gece; 23, 24, 28 Ağustos tarihlerinde,

Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği İki Efendinin Uşağı; 26, 27 Ağustos tarihlerinde,

Moliere’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği Hastalık Hastası; 30 Ağustos tarihinde sahnelendi.

 

Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği “Açık Hava Yaz Oyunları”nı toplam 6 seans oyunda binlerce kişi izledi. Açılışının 75. yılını kutlayan Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, “Açık Hava Yaz Oyunları”nın kendine özgü sıcaklığında İstanbul seyircisinin kahkahalarıyla yankılandı.

 

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun 75. Yılı Muhteşem Bir Geceyle Kutlandı

Açıldığı 1947 yılından bu yana binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan, şehrin kültür hayatının vazgeçilmez bir mekânı olan Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun 75. yılı, 24 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı bir geceyle kutlandı.

 

Sunuculuğunu Bennu Yıldırımlar ve Emrah Özertem’in yaptığı gece, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışından bugüne 75 yılını özetleyen kısa bir belgeselin gösterimiyle başladı.

 

12. Gece oyunu öncesinde, 1947 yılında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu sahnesine ilk çıkan sanatçıların anısına, Şehir Tiyatroları sanatçıları birer mum getirerek hem onları, hem de o günden bu yana ışıklarıyla Harbiye’yi aydınlatan bütün sanatçıları andılar.

 

“Açık Hava Yaz Oyunları” 2023 yılı yazında yepyeni oyunlarla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni