“Juliopolis Nekropolü” güneşi Ege’de doğacak

Ankara ve ilçelerinde yoğun ilgi gören “Juliopolis’in Yüzleri Sergisi” şimdi de ilk kez doğduğu toprakların dışında Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü desteğiyle İzmir halkı ile buluşuyor.

 

Juliopolis Projesi tarafından dijital altyapı ile hazırlanan kamusal arkeoloji sergi etkinliğinde, Anadolu’nun kazılmakta olan en büyük nekropollerinden biri olan Juliopolis Antik Kenti tanıtılarak alana dönük kültürel miras farkındalığının artırılması hedefleniyor. Sergide, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin yürüttüğü kurtarma kazılarıyla ortaya çıkarılan Juliopolis Antik Kenti’ne dair bilgiler dijital arkeoloji ve antropoloji yöntemleriyle aktarılacak. Holografik gösterimler, üç boyutlu modellemeler ve animasyonların yer alacağı sergide, yaklaşık 2000 yıl önce Roma Dönemi’nde yaşamış Juliopolislilerin yüzleri, onların inanışları ve sosyal yaşamları ile ilgili bulgular ve Juliopolis Antik Kenti’ne ait eldeki bilgiler ziyaretçilerle buluşturulması planlanıyor.

 

Juliopolis’in Yüzleri Sergisi, 31 Ekim saat 14:00’te Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda yapılacak panelin ardından Fuaye Alanı’nda açılacak ve 4 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni