Mayasoft, Fenerbahçe Üniversitesi'nin güvenliğini Microsoft 365 ürünleriyle sağlıyor

Uyumluluk ve güvenlik ihtiyaçlarını tek merkezli olarak yönetilmek amacıyla Mayasoft ile çalışmaya başlayan Fenerbahçe Üniversitesi; Information Protection, Intune, DLP, Defender for endpoint, Defender for Cloud Apps, Defender for Identity ve Defender for Office 365 gibi Microsoft ürünlerini uygulamaya aldı. Fenerbahçe Üniversitesi, böylece ortamda ek bir yapı olmadan güvenlik ve uyumluluk problemlerini çok kolay bir şekilde çözebilir hale geldi.

Microsoft Türkiye’nin iş ortakları arasında yer alan Mayasoft Bilgi Sistemleri, network katmanından uygulama geliştirmeye, iş zekâsı platformlarından bulut teknolojilerine kadar birçok farklı konuda müşterilerinin teknoloji ihtiyaçlarını karşılıyor. Finans, eğitim, sağlık, enerji ve perakende gibi farklı sektörlere hizmet sunan Mayasoft’un grup şirketleri arasında yer alan Enqura, FinTech alanında inovatif çözümler geliştiren bir Ar-Ge şirketi olarak faaliyet gösterirken; EnSight ise iş zekası platformları üzerinde çalışarak kurumların verilerini anlamlı hale getirmelerine destek oluyor. Yine Mayasoft grubu bünyesindeki bir diğer şirket olan Data Platform ise veritabanı sistemleri üzerinde çalışıyor. OneCloud ise hem yönetilen hizmetler hem de bulut teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor ve güçlü alt yapısı ile müşterilerine hizmet sunuyor. 

Uyumluluk ve güvenlik ihtiyaçlarını tek merkezli olarak yönetilmek amacıyla Mayasoft ile çalışmaya başlayan Fenerbahçe Üniversitesi, Information Protection ve DLP ile veri koruma işlemlerini, Intune ile cihaz yönetimini, Defender for endpoint ile tüm uç nokta cihazlarını, Defender for Cloud Apps ile CASB ihtiyaçlarını, Defender for Identity ile Active Directory üzerindeki kimlik sızıntılarını, Defender for Office 365 ile mail güvenliğini, Intune ile de cihaz yönetim problemlerini çözüme ulaştırdı. Fenerbahçe Üniversitesi, Mayasoft’un yaklaşık 6 aydır aktif olarak yürütmekte olduğu ve %80’ini tamamladığı proje sayesinde artık ortamda ek bir yapı olmadan güvenlik ve uyumluluk problemlerini çok kolay bir şekilde çözebilir hale geldi. Mayasoft, projeyi geliştirmeyi ve yeni eklenen özellikleri de dahil ederek söz konusu uygulamaları Fenerbahçe Üniversitesi kurum kültürünün bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. 

Fenerbahçe Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü biriminden Sistem Müdürü Alişan Yıldırım, projeyle ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor: “Mayasoft ile yaptığımız çalışma sayesinde Microsoft 365 teknolojilerini çok daha etkin kullanmaya başladık. Şu anda kompakt bir çözüm ile hedeflediğimizin üzerinde bir seviyeye çıktık. Microsoft 365 sayesinde başka ürünlere bağımlılık oranımız %90 oranında azaldı. Artık güvenlik ve uyumluluk konularında içimiz rahat. Bunun yanı sıra, Microsoft ve Mayasoft’un arkamızda olduğunu bilmek kendi işimize odaklanmamızı kolaylaştırıyor”.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni