Yılın en heyecanlı anı Google Year in Search etkinliğine pek çok ünlü isim katıldı

Yılın öne çıkan aramalarının paylaşıldığı 2022 Google Arama Trendleri (Google Year in Search 2022) Türkiye’de ilk kez fiziksel bir etkinlikle ünlü isimleri, dans gösterilerini ve sürpriz şovları bir araya getirdi. İbrahim Selim’in yönetiminde 9 farklı kategoride, 2022 yılında en çok merak edilen aramaların  açıklandığı geceye pek çok ünlü isim katıldı.  

 

Google, yıl boyunca dünya çapında dikkat çeken anların, konuların, kişilerin, olayların ve merak edilenlerin açıklandığı arama trendlerini Türkiye’de ilk kez sürprizlerle dolu bir etkinlikle duyurdu. İbrahim Selim’in sunuculuğunda pek çok ünlü konuğun katılımıyla gerçekleşen Google Year in Search 2022 etkinliği, “Aradıklarımızı Kutluyoruz” temasıyla şovlara ve sürprizlere de ev sahipliği yaptı. 

 

Serdar Kuzuloğlu’nun “aramalar” kategorisini sunduğu gecede; “rüyada” kategorisini Şükrü Özyıldız, “isimler” kategorisini Mehmet Demirkol, “yakınımda” kategorisini Berk Keklik, “kaybettiklerimiz” ve “ben neden” kategorilerini İbrahim Selim, “diziler” kategorisini Ezgi Mola & Melikşah Altuntaş, “kombin” kategorisini Burcu Esmersoy ve “nasıl olunur” kategorisini Nilay Örnek sundu. 2022 yılında hayata veda eden isimlerin anıldığı “kaybettiklerimiz” kategorisinde İbrahim Selim’in geceye özel konuşması, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

 

Gecenin finalinde ise YouTube Türkiye'de yılın en çok izlenen müzik videolarından birine sahip olan KÖFN konuklara özel bir konser verdi.  

 

Etkinlik ünlü konukları ağırladı 

Google Year in Search etkinliği, aralarında Bensu Soral, Birce Akalay, Burcu Biricik, Burcu Esmersoy, Can Bonomo, Öykü Karayel, Dolunay Soysert, Ebru Cündübeyoğlu, Ece Sükan, Ekin Koç, Emre Aslan, Ezgi Mola, Hande Erçel, İdil Yazar, Levent Erden, Melikşah Altuntaş, Orkun Işıtmak, Miray Daner, Refika Birgül, Selma Ergeç, Şükrü Özyıldız, Tuğrul Tülek Alper Rende, Berk Keklik, Betül Çakmak, Kafalar ekibi, Ogün Alibaş Şeyda Erdoğan, Yeliz Korkmaz gibi ünlü isimleri ağırladı.

 

Yılın öne çıkan aramaları veri enstalasyonuna dönüştürüldü 

Gecede, ilk kez gösterilen veri enstalasyonu da büyük ilgi gördü. Google Year in Search etkinliğine özel olarak, 2022’nin öne çıkan aramaları Xtopia tarafından veri enstalalasyonuna dönüştürüldü. Google 2022 Yılın Arama Trendleri’nde açıklanan 12 ayrı kategorideki yılın öne çıkan aramalarından elde edilen Google Trends verilerinin birleştirilmesi ile elde edilen veri enstalasyonu, senenin temsili olarak görselleştirilmiş ve da heykele dönüştürülmüş halini gösteriyor. 

 

Yılın Arama Trendleri nasıl oluşturuluyor?

Yılın Arama Trendleri, bu yılın en popüler Google aramalarına yıllık bir bakış sunuyor. Derleme halinde paylaşılan listeler, geçen yılla karşılaştırıldığında bu yıl en fazla artış gösteren arama terimlerine dayanıyor. En çok arananlar listesi yıldan yıla çok az değişiklik gösterirken, trend listeleri ise bir önceki yıla kıyasla insanların neleri merak ettiğini belirlemede daha etkili bir yöntem. Liste oluşturulurken belirli bir dönem boyunca belirli bir terim için yapılan aramalardaki yüzde artışı hesaplanıyor. Bu sayede son bir yıla ait trendler daha doğru bir şekilde analiz edilebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni