Borusan Mannesman Çelik Boru Sektöründe İş'te Eşit Kadın Sertifikası Almaya Hak Kazanan İlk Şirket Oldu

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Mannesmann, çelik boru sektöründe bir ilke daha imza attı. Sektöründe bugüne kadar pek çok öncü çalışmayı hayata geçiren ve geçtiğimiz senelerde sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan şirket, İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazanan ilk çelik boru şirketi oldu. 

Türkiye çelik boru pazarının lideri Borusan Mannesmann, iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumların bağımsız bir şekilde denetlenmesiyle verilen İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek işbirliği ile gerçekleştirilen denetim ve sertifikalandırma sürecinde;  Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirilen Borusan Mannesmann, sertifikayı almaya layık görülen çelik sektörünün ilk şirketi oldu. 

Kurumlar bağımsız denetim sonrası sertifikalandırılıyor

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek işbirliği ile bağımsız bir denetim sonrası sertifikalandırılıyor. Sertifikaya hak kazanan özel şirketlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin eşitlikçi yaklaşımlarının bu yöndeki dönüşümü desteklemesi hedefleniyor. Bağımsız sertifikasyon denetimlerini 100’den fazla ülkede denetim, gözetim, test, kalite denetimi ve sertifikasyona kadar pek çok alanda hizmet veren İngiliz denetim şirketi Intertek gerçekleştiriyor. İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nın değerlendirme metodolojisine bakıldığında cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ayrımcılık yapılmaması, ayrımcılığa karşı etkin bir yönetim sistemi oluşturulması, güvenli çalışma koşullarının sağlanması, şiddet ve tacizi önleme mekanizmalarının oluşturulması, tedarik zincirinin politikalar doğrultusunda bilgilendirilmesi, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi için sosyal etki oluşturulması ve tüm paydaşların çözüme katılımının sağlanması gibi çok katmanlı ve detaylı bir analiz göze çarpıyor.

“Tüm çalışanlarımız için en uygun iş ortamını sağlıyoruz

İş’te Eşit Kadın Sertifikası ile sektörlerinde bir ilke imza atmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Borusan Mannesmann İnsan, Kurumsal Gelişim, Çevre ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Nihan Alhan, “Borusan Mannesmann olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli adımlar atan bir kurumuz. Bu alanda çalışmalarımıza yön veren Borusan Eşittir ekibimiz liderliğinde pek çok farklı ve uzun denetim sürecinden sonra İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazandık. Bu sertifika ile cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm çalışanlarımız için en uygun iş ortamlarını sağladığımızı ve böylece güçlü bir işveren markası olduğumuzu kanıtladık. Bizim için çok kıymetli olan bu sertifika, toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı çalışmalarımıza devam etmemiz için bizi motive edecek. Eşit çalışma ortamları için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz“ dedi.

 Borusan Eşittir 

Borusan, Holding ve Grup şirketleri, iklim, insan, inovasyon olan sürdürülebilirlik odak noktaları içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kapsayıcı çalışmalara insan başlığı altında yer veriyor. Eşitlik odaklı ilk projesini 10 yıl önce hayata geçiren ve eşitliğe adanmış 10 yılda pek çok kişiye dokunan Borusan, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını Borusan Eşittir Platformu altında yürütüyor. Borusan Eşittir yaklaşımını iş süreçlerine ve hayata geçirdiği tüm projelere entegre ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı