Emirates, Dünya Pilotlar Günü'nde pilotlarının yolculuklarını kutluyor

Havayolu pilotları, insanları gidecekleri yerlerle buluşturur ve unutulmaz bir tatil, bir rock konseri, bir arkadaş düğünü veya bir annenin sıcacık kucaklaması gibi değerli anılar yaratmalarına yardımcı olurlar. Bu nedenle, Dünya Pilotlar Günü’nde Emirates, yardımcı pilotları ve tecrübeli kaptanları bünyesine katmaya devam ederken, global seyahate ve havayolu sektörüne katkılarından dolayı yüksek nitelikli pilotlarını selamlıyor.

Emirates, 1985 yılında hizmetlerini başlattığında, havayolunun pilotları, Pakistan Uluslararası Havayolları’ndan kiralanan iki uçakta görev alıyordu. Günümüzde ise havayolu, 400’ü BAE vatandaşı olmak üzere 111 milletten yaklaşık 4.000 pilotu bünyesinde barındırıyor. İlk BAE vatandaşı öğrenci pilot 1986’da katılırken, 20 yıllık başarılı bir kariyerin ardından kaptan olarak emekli oldu.

Birçok pilot, havayolu ile birlikte büyüdü. İlham verici bir şekilde, Emirates’in havayolunda 10-19 yıldır çalışan 1.380 pilotu, 20-29 yıldır hizmet veren 173 pilotu ve 30 yılı aşkın süredir hizmet veren 5 pilotu bulunuyor. Emirates’in en uzun süredir hizmet veren iki pilotu, 1989 yılında aynı gün havayoluna katılmış olup toplamda 34 yıldan fazla hizmet vermektedir.

Seyahat talebi giderek artarken, havayolu da ağını güçlendiriyor ve 2024 ortasından itibaren Airbus A350’lerini teslim almaya hazırlanıyor. Emirates, yaklaşmakta olan işe alım kampanyalarıyla pilot topluluğunu büyütmeye devam ediyor. 2022’nin başından bu yana havayolu, üç işe alım programıyla 900’den fazla yeni pilotu bünyesine kattı: Doğrudan Girişli Kaptanlar, Hızlandırılmış Komuta ve Yardımcı Pilotlar.

Pilot yolculukları

Emirates’in sürekli yatırımları ile pilotları, tamamı geniş gövdeli 260 Airbus A380 ve Boeing 777 uçağından oluşan dünyanın en genç ve modern filolarından birini uçuruyor. Havayolunun pilotları, San Francisco’dan Auckland’a altı kıtaya ve 140 farklı uçuş noktasına; buzullar, çöller, ormanlar, kanyonlar, bataklıklar ve dağlar, hatta Kuzey Kutbu olmak üzere her türlü arazinin üzerinden uçuyorlar.

Emirates, şu anda A380’ler ve 777’ler için 10 tam uçuş simülatörüne ev sahipliği yapan tesisiyle pilot eğitiminde en ileri düzeyde yer alıyor. Havayolu, tecrübeli eğitmenlerin bulunduğu özel olarak tasarlanmış ortamlarda kanıta dayalı güvenilir eğitim programlarına yatırım yapıyor. Bu, pilotların havayolu filosunu profesyonel olarak zorlayıcı, tatmin edici, ilginç ve heyecan verici bulmalarını sağlıyor. 7/24 çalışan eğitim ekibi, tür dönüştürmeden komuta geliştirmeye kadar her türlü kursu yürütmekteler.

Havayolu, Mart 2024’te açılması planlanan 63.318 metrekarelik yeni, son derece gelişmiş bir pilot eğitim tesisi inşa etmek için 135 milyon dolar yatırım yapıyor. Tesis, A350 ve Boeing 777-9 model uçakları içeren gelecekteki filosu için 6 tam uçuş simülatörüne daha ev sahipliği yapacak. 

Pilotlar ayrıca, Emirates Havacılık Koleji ve Emirates Havacılık Üniversitesi’nde çeşitli teknik olmayan eğitim programlarına erişim sağlıyorlar. Emirates’te belirli kariyer yollarına sahip olmalarının yanı sıra, yönetim, eğitim ve işe alım gibi pozisyonlara terfi edebiliyorlar.

Emirates’in ağırlıklı olarak yurtdışından gelen pilot topluluğu, 170’in üzerinde milletten meslektaşlarıyla birlikte merkezi Dubai’yi yansıtan güvenli, emniyetli ve çok kültürlü bir ortamda yaşamaktan ve çalışmaktan keyif alıyor. Pilotlar, rekabetçi vergisiz bir maaş, geniş konaklama imkanları, eğitim ödeneği ve üst düzey diş, sağlık ve yaşam sigortası gibi ayrıcalıklardan faydalanıyorlar. Ayrıca, işe gidip gelmek için şoförlü ulaşım, çamaşırhane hizmetleri, yılda 42 gün izin, yıllık izin biletleri, indirimli kargo, arkadaş ve aile için indirimli seyahat avantajları ve çok daha fazlasının keyfini çıkarıyorlar.

Pilot İstihdamını Artırma

Mart ve Nisan ayları boyunca Hong Kong ve Singapur’da gerçekleştirilen başarılı bir pilot işe alım turundan sonra, pilot alımı gündeminde sıradaki adım olarak, 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü, Dubai saatiyle 13:00’te çevrimiçi bilgilendirme oturumu planlanmış durumda. 

Çeşitli uçuş güvertesi rolleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen ilgili pilotlar, link üzerinden kaydolabilir ve giriş koşulları hakkında daha fazla bilgiye buradan erişebilirler.

A380 Doğrudan Girişli Kaptan

Bu program, A330, A340, A350 ve A380 gibi Airbus fly-by-wire geniş gövdeli uçaklarda 3.000 saatlik komuta deneyimi olan teknik olarak yetkin pilotlar için tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra, çoklu mürettebatlı, çok motorlu uçaklarda toplam en az 7.000 saat uçuş tecrübesine sahip olmaları ve diğer uygunluk kriterlerini karşılamaları gerekmektedir.

Hızlandırılmış Komuta Programı

Öncelikle, bölgesel rotalarda dar gövdeli uçakları yöneten deneyimli Airbus Kaptanları için tasarlanmıştır ve küresel bir havayolu markası ile çalışarak kariyerlerini bir üst çıtaya yükseltmek isteyenler için idealdir. Airbus fly-by-wire deneyimi en az 1.500 saat olan kaptanlar, Emirates’e A380 İkinci Pilotu olarak gelişmiş bir maaş paketi ile katılabilirler. En az 700 uçuş saati ve iki başarılı yenileme kontrolünden sonra hızlandırılmış komuta yükseltmesi için uygun olurlar. Genellikle, Emirates pilotları ultra uzun, uzun ve kısa menzilli rotaların karışımını uçtuklarından bu kilometre taşlarına bir yıldan kısa bir sürede ulaşabilmektedirler.

İkinci Pilot

İkinci Pilot pozisyonları için adaylar, çoklu motorlu, çok mürettebatlı uçak deneyimine, geçerli bir Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Havayolu Taşımacılığı Pilot Lisansı (ATPL) ve maksimum kalkış ağırlığı 20 ton olan uçaklarda en az 2.000 saatlik uçuş deneyimine sahip olmalıdırlar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni