Kargo Sektörü 2023'te 7 Milyar 660 Milyon Paket Dağıtacak

Kargo sektörü, 2022 yılında e-ticaretten kaynaklı 4 milyar 787 milyon siparişi tüketicilerle buluşturdu. Sektör, 2023 yılında 7 milyar 660 milyon e-alışveriş paketini dağıtmayı hedefliyor. E-ticaretteki büyüme trendinin önemli bileşeni olan kargo sektörü, bu dönüşüme uyum sağlayacak kısa ve orta vadedeki hedeflerini 2. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı – PPSEde masaya yatıracak

Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD), e-ticaret sektörüyle büyüme ivmesi katlanan kargo sektörünün 2022 yılı rakamlarını, 2023 beklentilerini ve bu yıl ikincisini düzenleyecekleri Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı (Post & Parcel II. Summit & I. Expo – PPSE) hakkındaki önemli bilgileri açıkladı.

2022de e-alışveriş paketlerinin sayısı yüzde 43 arttı

E-ticaret hacimlerinde yaşanan hızlı artışa gelecek yılların teknoloji ve inovasyon yatırımlarını öne çekerek cevap verdiklerini açıklayan Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Başkanı Fatih Önyol, “2022 yılında e-ticaretten kaynaklı sipariş adetlerimizde yüzde 43’lük bir artış yaşandı. Sektör temsilcilerimiz 4 milyar 787 milyon siparişi tüketicilere güvenle ve hızla teslim etti. E-ticarette 2023 yılında yüzde 60’lık hacim artışı beklentisi bulunuyor, biz de kargo sektörü olarak 7 milyar 660 milyon e-alışveriş paketini dağıtmayı hedefliyoruz. Hızlı teslimatın giderek önem kazandığı kargo, kurye ve lojistik sektörü olarak otonom teknoloji yatırımlarımızı hızlandırdık. İnsan kaynağımıza da yatırım yapmaya devam ediyoruz. Kargo, kurye ve lojistik sektörü olarak tedarikçilerimizle birlikte ülke genelinde 1 milyon kişilik istihdam gücümüzü teknolojinin gücüyle birleştirerek tüketicilerin ihtiyaçlarına hızlı cevap vermeye hazırız” diye konuştu.

Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı’nda sektörün hedefleri mercek altına alınacak

E-ticaretin genel ticarete oranının 2022 yılında yüzde 18,6 olduğuna dikkat çeken Fatih Önyol, e-ticarette büyük oyuncuların yanı sıra KOBİ’lerin de yatırımlarının hızlandığını ve pazar payının daha da artmasının beklendiğini söyledi. Yeni oyuncuların sektöre girişiyle beklentilerin de yeniden şekillendiğini ifade eden Önyol, bu gelişmelere sektörümüzün nasıl uyum sağlaması gerektiğini 2. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı – PPSE’de tartışacağız. PPSE’nin sektörün hedeflerinin tartışıldığı ve sektör temsilcilerinin en son gelişmeler ve teknolojilerden haberdar olduğu bir platform olduğunu belirten Önyol, fuar alanının da ticari iş birlikleri için önemli fırsatlar sunduğunu aktardı. Önyol, bu yıl PPSE’de sektörün kısa ve orta vadedeki hedeflerine ulaşmak için ortak akılla neler yapabileceklerini de masaya yatıracaklarını açıkladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni